Luminița Jivan a primit un vot de încredere din partea colegilor din PSD în cadrul Conferinței Județene Extraordinare a Organizației

jivan

La Reșița a avut loc Conferința Județeană Extraordinară a Organizației PSD Caraș-Severin, în urma căreia au fost desemnați cei 27 de reprezentanți care vor participa la Congresul Național Extraordinar de Alegeri al PSD, ce se va desfășura la București la finalul lunii februarie. La eveniment a fost prezent și vicepreședintele PSD pentru regiunea de Vest de la nivel național, deputatul Laurențiu Nistor, cel care este și președintele organizației social-democrate din județul Hunedoara. Detalii și noutățile conferinței județene ne-au fost oferite de deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, cea care a primit în cadrul reuniunii și un vot de încredere din partea colegilor din organizație:

„Având în vedere că de fiecare dată când se schimbă conducerea, știm cu toții la nivel central s-a schimbat conducerea de câteva ori, în vara anului trecut am luat, noi ca organizație județeană, anumite decizii pentru binele PSD Caraș-Severin și pentru ceea ce ne dorim noi ca și proiect politic să facem în continuare. Prima dată a fost retras sprijinul politic al vicepreședintelui Consiliului Județean, Flavius Nedelcea, din poziția de vicepreședinte. Acesta nu s-a supus deciziei comitetului executiv, nici a biroului județean, prin urmare au fost o serie de excluderi din partid. Au fost total motivate pentru că timpul a dovedit clar că ce făceau pe la spate acum pot să facă în mod direct, adică să meargă să construiască organizația PRO România și de fiecare dată aceste personaje, deși merg și construiesc organizație PRO România merg „cu pâra” pe la București, cu jalba în băț, să vină înapoi.

De fapt, sunt duali, atunci când merg să facă organizație PRO România sau participă la ședințele PRO România, sau atunci când merg la conducerile centrale ale PSD-ului să spună că vor înapoi în PSD. Ar fi fost bine să se decidă, știm cu toții de fapt care sunt intențiile lor și că nu au niciun alt interes decât lucrurile lor personale și jocurile lor personale politice. Am cerut acest vot de încredere pentru că această decizie este o decizie luată de comun acord cu organizația județeană și am vrut să reconfirmăm faptul că am tranșat această problemă.  Este un subiect închis pentru noi ca organizație județeană, am căzut de comun acord cu propunerea președintelui executiv și a secretarului general să cerem un vot de încredere legat de aceste aspecte”, a declarat Luminița Jivan.

Despre numele membrilor PSD care vor candida la Congresul Național Extraordinar de Alegeri al PSD, ce se va desfășura la București la finalul lunii februarie, președintele organizației a precizat:

Știm  numărul de delegați, știm delegații care vor reprezenta județul Caraș-Severin, în momentul în care cineva îți va anunța candidatura bineînțeles că vom face un comitet executiv județean și împreună cu colegii vom hotărî exact. În momentul de față, nimeni dintre colegii noștri din țară sau de la centru nu și-a exprimat dorința de a candida în mod ferm pentru congresul din luna februarie”, a spus Luminița Jivan.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei