Lucrare finalizată în urmă cu 10 ani și recepționată abia astăzi – stația de epurare Jupa

 

jupa

Conform principiului mai bine mai târziu decât deloc, astăzi va fi recepționată stația de epurare a apelor uzate de la Jupa, localitate aparținătoare municipiului Caransebeș. Lucrarea a fost finalizată în urmă cu aproximativ 10 ani și urma să purifice întreaga apă menajeră și dejecțiile locuitorilor din Jupa. Din cauza unor acte nefinalizate la timp și a delăsării unor diriguitori, toate apele uzate ajungeau în  Timiș, producând, așa cum era de așteptat poluarea râului. Abia numit la conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca a aflat de această situație, a preluat stația și a încredințat-o spre finalizare societății Aquacaraș.

Actualul primar al municipiului Caransebeș Felix Borcean ne-a povestit istoria acestei stații: „Acum 10 ani se face stația de epurare de la Jupa, care urma să deservească doar locuitorii din Jupa. Primarul de atunci Marcel Vela o predă fără punerea în funcție, fără recepție, fără nimic, cu o serie de documente lipsă. Timp de 10 ani stația nu funcționează și toată mizeria se duce direct în Timiș. Anul trecut cineva face o filmare acolo și sar toți în aer cu stația de epurare care e nou nouță și nefuncțională de 10 ani. Voiau să o facă Primăria Caransebeș; nu era un cost foarte mare, aproximativ 65 de mii de lei, dar banii nu erau cuprinși în buget. Am găsit o firmă, a făcut evaluarea și pisica se plimba dintr-o curte în alta, cine să finalizeze lucrările. Până la urmă, Dunca a luat taurul de coarne și a spus „Noi o facem“ și așa a ajuns Aquacarașul să finalizeze toată documentația și să o pună în funcție. Așa a ajuns să fie inaugurată o stație de epurare la 10 – 11 ani de când a fost terminată“.

Astăzi, de la ora 13:00, stația va fi pusă în funcție în sfârșit, în prezența oficialităților locale și județene, spre bucuria locuitorilor din zonă care erau nevoiți să trăiască în apropierea unui focar de infecție.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei