„Locuitorii din Dognecea sunt mulțumiți de ce am reușit să facem până acum“ – Remus Rof

a

Încet dar sigur, comuna Dognecea din Caraș-Severin revine la o viață normală ca urmare a implicării în activitatea zilnică a noului primar Remus Rof. Acesta a reușit nu doar să atragă simpatiile celor din comună în ziua votului, dar se poate mândri cu faptul că i-a mobilizat pe locuitori în majoritatea acțiunilor pe care le întreprinde, mai cu seamă în ceea ce privește salubrizarea localității:

„Am cumpărat tomberoane pentru colectarea gunoiului menajer pe care le-am distribuit fiecărei gospodării astfel încât aceștia își pot strânge singuri gunoiul menajer și separat au la dispoziție un sac de plastic pentru materialele reciclabile. În fiecare zi de joi a săptămânii, mașina de colectare a gunoiului trece prin comună, iar cetățenii își scot pubela dimineața și după golire  pot să o păstreze în curtea proprie“ – a precizat în cadrul emisiunii Reper24 Live edilul Remus Rof. Acesta a mai precizat că odată cu sosirea primăverii, are în plan o acțiune de ecologizare a celor 3 cursuri de apă ce străbat zona: Dognecea, Calina și Secășeni:

aaa

„Sunt foarte multe pet-uri aruncate în albiile celor 3 cursuri de apă, altele au fost aduse de ploi și viituri și toate acestea vrem să le colectăm începând cu luna viitoare. Ne vom folosi pentru această acțiune de beneficiarii de ajutor social, care au înțeles să vină în ajutorul nostru pentru a putea merge mai departe. Am început încă din toamnă să toaletăm pomii din albiile acestor râuri; am cumpărat drujbe, greble, lopeți, roabe, am achiziționat și o camionetă ce ne e de mare folos pentru că transportăm aceste resturi vegetale într-un loc amenajat unde vor fi lăsate să putrezească și să se transforme în compost. Recent am primit și vizita celor de la Garda de Mediu care au rămas uimiți și ne-au felicitat pentru acțiunile întreprinse“ – a mai precizat primarul din Dognecea Remus Rof.

Acesta a depus un proiect prin Grupul de Acțiune Local – GAL, pentru achiziția unui buldo-excavator ce va fi folosit de administrația locală pentru toate lucrările necesare comunei, dar va putea fi închiriat și de săteni pentru diferite lucrări în propria gospodărie: „Nu trebuie decât să facă o cerere scrisă către primărie, să achite contravaloarea combustibilului și se pot folosi de serviciile acestui utilaj“, a mai precizat primarul Rof.

aa

Tot în perspectiva unei comune mai curate, edilul vrea să acopere una dintre zonele în care se aduna gunoiul menajer și să o transforme în loc de colectare a deșeurilor electrice și electronice. printr-un simplu apel la primărie, cetățenii vor putea beneficia de ridicarea aparaturii de acasă și transportarea gratuită în acel loc amenajat. Ulterior aceste DEE-uri fiind ridicate de firmele specializate în acest sens.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei