„Limonădăria” i-a adus un profit de 35.000 de euro! Afacerea de succes a unui caransebeșean, cu sucuri din fructe!

limo

În 2015, un tânăr barman din Caransebeș a avut îndrăzneala să înceapă o afacere care are ca activitate principală prepararea şi vânzarea de limonade şi sucuri din fructe. Și-a denumit „creația” „Limonădăria Nea Tică”, după numele tatălui său, inventând inclusiv cuvântul de „limonădărie”, care nu există în DEX.

Investiția inițială l-a costat pe Alex Bugariu suma de 10.000 de euro, dar după patru ani de activitate, în care a investit continuu din profitul obţinut, suma totală a ajuns la 50.000 de euro, în 2019 profitul fiind de aproximativ 35.000 de euro.

În 2013 am participat la un concurs de limonade și am câștigat locul I pe țară și m-am gândit că sunt în măsură să încep o afacere de acest gen, să ofer oamenilor un produs care a început să se consume tot  mai mult în România, dar să îl duc la alt nivel, mult mai profi, să despic firul în 4 și să ofer un produs premium, și am găsit această nișă în limonadă”, a precizat Alex Bugariu într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

l4

 

În Caransebeș, tânărul antreprenor a deschis un punct fix unde se pot consuma băuturile din fructe, dar și cafea, smoothie-uri, ceaiuri, diverse cocktail-uri și shoturi pentru imunizare și energie, însă mai deține și o bicicletă cu care se deplasează la diverse evenimente private, cu produsele sale.

Limonadele sunt preparate în spațiul fix deschis consumatorilor în centrul Caransebeșului, iar cele pentru evenimente sunt preparate într-un mic laborator, pe care apoi le transportă cu o bicicletă cargo, la prepararea limonadelor și băuturilor lucrând în permanență 3 angajați.

Limonada este concepută ca o băutură răcoritoare, dar am descoperit că ea este bună și servită caldă, o variantă a ceaiului. Ceaiul este o apă infuzată, dar limonada este mult mai hrănitoare, are mult mai multe proprietăți, încălzită la 60 de grade și se poate bea și caldă. Printr-o greșeală, m-a întrebat un client care bea toată vara limonadă cu mentă și soc dacă nu pot să îi fac limonada caldă, m-a întrebat dacă nu pot să o încălzesc și am încercat și a fost foarte ok”,  a mai spus caransebeșeanul, care nu duce lipsă de idei inovatoare.

l3

Smoothie-urile preparate la „Limonădăria Nea Tică” sunt de două feluri, de băut și de mâncat, ultimele având în compoziție cereale, musli, mix de nuci, iar pe sezonul cald se încearcă o colaborare cu cât mai mulți producători locali pentru aprovizionarea cu fructele din care sunt preparate băuturile, ca proiect de viitor fiind axarea pe fructe de sezon, în mod special produse locale.

 

Următorul pas pentru Alex Bugariu este acum construirea unei mici fabrici în care să îmbu­te­lieze sucuri care să ajungă în ba­ruri, restaurante, cafenele şi supermarketuri.

l5

foto: zf.ro

 

Elena FRANȚ

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei