La Reșița s-a scris o pagină din istoria fotografiei! Cei mai talentați fotografi din județ au pus bazele Asociației „Foto Club Banatul Montan”  

modelmic

7 dintre cei mai talentați fotografi ai județului Caraș-Severin au pus bazele Asociației „Foto Club Banatul Montan”, lansarea oficială a acesteia având loc aseară în holul Universității Eftimie Murgu din Reșița. Cu această ocazie a fost vernisată și prima expoziție de fotografie a membrilor fondatori ai clubului, eveniment la care au fost prezenți artişti fotografi din Reşiţa şi Arad, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, dar şi un numeros public. 

Acest eveniment este foarte important pentru mișcarea fotografică din România, dar și pentru județul Caraș-Severin, a apreciat preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Eugen Negrea: „La un județ cu asemenea frumuseți naturale, mă și mir că până acum nu a existat un foto club și categoric membrii fondatori merită toate felicitările pentru curajul de a începe ceva nou. În calitate de președinte al Asociației Artiștilor Fotografi din România le acord tot sprijinul la acest început de drum”. Negrea a mai adăugat că este pentru prima dată când vine la un vernisaj fără ai cunoaște pe artiști, dar că a ținut să fie prezent în semn de respect față de calitatea imaginilor pe care aceștia le-au realizat. Preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România i-a înmânat cu această ocazie lui Flavian Săvescu, cel care a avut iniţiativa înfiinţării clubului, un fanion al asociaţiei şi o insignă de Artist al Artei Fotografice din România.

Alături de artiștii fotografi din Caraș-Severin au fost și o parte a membrilor Asociaţiei Foto Club Pro Arad, în frunte cu președintele acesteia, Nelu Scripciuc. Acesta s-a declarat încântat de înființarea clubului și a vorbit de viitoarele colaborări între cluburile foto din cele două județe: „Vom face ieșiri, pot să spun în premieră că astăzi am primit vizele pentru China, iar Flavian Săvescu va veni cu noi într-o tabără care va fi organizată într-o regiune din China”.

Membrii fondatori ai clubului, cei care au prezentat fotografii în expoziţie sunt: Flavian Săvescu, Bujorel Purice, Vali Marin, Ciprian Floare, Daniel Puşcău, Petre Dalea, Georgian Malinetescu, Florin Avramescu şi Dan Purice. Primul act oficial al membrilor asociației a fost numirea profesorului Gheorghe Popovici membru de onoare al clubului, pentru tot sprijinul acordat în înființarea Foto Clubului Banatul Montan. Pe viitor, Asociația „Foto Club Banatul Montan” este deschisă tuturor celor pasionați de această artă, a declarat Flavian Savescu: ”Clubul nu este al nostru, clubul este pentru fotografi. Clubul se numește Banatul Montan, pentru toți cei care sunt din Banatul Montan și nu numai, este la aprecierea fiecăruia dacă ni se alătură sau nu”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650999082626″]

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Florin Volosciuc

    Felicitari tuturor , expozantilor, organizatorilor si tuturor care sustin frumosul in Caras-Severin. Intradevar cateva fotografii foarte frumoase. Felicitari.

  2. Pingback: Foto Club Banatul Montan - impresii după vernisaj

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei