La o cafea cu…tavanu-n cap

a

La prima vedere pare o parodie, o glumă proastă, dar acest lucru s-a întâmplat în această  dimineață, într-o locuință situată la etajul 3 al unui bloc din Zona Gării din Oravița. Domnul Ion, protagonistul nefericit al întâplării s-a trezit cu tavanu-n cap, la propriu. Vecinul de la 4, meșterește deja de mai bine de două luni la renovarea apartamentului proaspăt cumpărat.

Boncăneli, trosnituri, ciocane, dălți, polizoare, găuri prin pereți, mă rog, tot tacâmul. Domnul Ion îl averizează odată, de două ori, de n ori dar cam atât. Omul continuă să lucreze. Zilele trecute i-a apărut omului pe tavan niște crăpături de toată frumusețea. anunță vecinul, ba mai mult merge și la primărie să sesizeze acest lucru. Nu știu exact la ce compartiment a fost, cu cine a stat de vorbă, dar i s-a spus că respectivul vecin a primit o autorizație „verbală“, adică poată să-și renoveze apartamentul cum vrea mușchii lui, dacă nu aduce atingere structurii de reziatență a imobilului.

aa

Nici că s-a întâmplat acest lucru. Ei și ce dacă a căzut o parte din planșeu? Probabil nu făcea parte din structura de rezistență, nu de alta dar nu a rezistat atacurilor cu barosul ale harnicului vecin. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă la acea oră, copilul domnului Ion, vecinul ghinionist, era la masă? Trebuie să umblăm mai nou prin casă și cu cască de protecție? Să ne spună cineva să știm și noi.

Vecinul de la 4 a promis că va repara bucata de planșeu pornită la plimbare prin supa celui de la 3. Cînd, nu știm. știm doar că dl Ion se teme acum pentru siguranța domniei sale și a familiei, pentru că meseriașul de la 4 a spus că vrea să înlocuiască pardoseaua din toată casa. Adica ce s-a întâmplat astăzi la bucătărie se poate petrece mâine în baie ori în dormitor. Cum ar fi să stai frumos ca tot românul pe „tron“ și să te trezești cu bucățile de moloz în cap și cu vocea suavă a vecinului: „scuze, am deranjat cumva“.

aaaa

Nu vecine stai liniștit, poti să spargi în continuare, nu de alta dar nu știu cum e la dumneata dar eu am tavane în fiecare încăpere. Sparge tată, fă-ți tu apartamentul boboc. Ce mai contează o cărămidă două prin supa cu găluște, ori o roabă de moloz în patul matrimonial. Sparge tată, sparge tot.

Am solicitat un punct de vedere și administrației locale, respectiv primăriei. Arhitectul șef al orașului Coman Constantin, ne-a declarat: „Ieri au fost la noi doi vecini care au reclamat lucrările pe care le face cel de la etajul 4 și faptul că au apărut fisuri și scurgeri de moloz la încheieturile planseului cu pereții laterali. Am trimis o echipă la fața locului și au luat de la vecinul de la 4 o declarație, pe proprie răspundere, că nu face modificări structurale la imobil ci doar lucrări de finisare. Acum vom face o expertiză  să constatăm ce s-a întâmplat de fapt. Vă promit că imediat ce avem rezultatul expertului vă vom comunica rezultatul. Oricum lucrările trebuiesc sistate și toată acea spărtură trebuie reparată pe seama vecinului de la 4“ a mai adăugat arhitectul orașului Oravița.

aaa

Din toată pățania asta am învățat un lucru: nu e bine să mănânci supă cu găluște, atunci când vecinul își renovează apartamentul.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Gheorghe din Oravita

    Sat fara stapan,Oravita noastra primaria nu supara pe nimeni din Zona Ga..rii(posibili votanti).Asigurare si tribunal,restul e cancan

  2. alcibiade

    Nu stiu ce o sa spuna domnul arhitect când o sa le cadă tavanul primăriei in cap,sincer arata jalnic, si chiar e o clădire de patrimoniu, dar na ,nu are timp ,il preocupă lucruri mai importante!!!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei