La Bocșa, cele sfinte și cele lumești merg mână în mână spre binele populației și al enoriașilor

 

modelmic

Printr-o finanțare prin POR 2014 – 2020, la Bocșa se derulează ample lucrări de reabilitare și consolidare a unui lăcaș de cult. Nu este primul proiect cu finanțare europeană și nici ultimul, a declarat pentru Reper 24, edilul orașului, Eugen Cismănențu.

2

Într-o recentă postare pe pagina sa de socializare primarul Cismăneanțu afirmă:

„Am avut bucuria de a-l primi joi, 16 iulie, pe Preasfinția Sa, Episcopul Caransebeșului, Lucian Mic, la Biserica Ortodoxă din Bocșa Română, ce poartă hramul Sfântului Ierarh Nicolae. Cu această ocazie s-a vizitat șantierul lăcașului de cult, unde este în plină desfășurare execuția lucrărilor de reabilitare și ranforsare cu tirant a structurii de rezistentă, sub-turnări, reabilitare pictură interior-exterior și reabilitarea acoperișului.

3

Mulțumesc pe această cale echipei de proiect din cadrul Episcopiei Caransebeșului și, nu în ultimul rând, preotului paroh, Silviu Frenciugi pentru efortul depus în obținerea finanțării prin Programul Operațional Regional 2014-2020.“ a mai precizat edilul Cismăneanțu.

4

Proiectul este finanțat în cadrul Regio-POR,  Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, cu o valoare de aproximativ un milion de euro. Proiectul are ca scop creșterea atractivității obiectivului de patrimoniu, prin repararea zonelor degradate de tencuială de la pereții exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare din PVC a ferestrelor, cu tâmplărie din lemn/lemn stratificat, păstrând aceleași caracteristici de detaliu cu ale tâmplăriei originare.

5

Deasemenea, se vor amenaja spațiile verzi, va fi introdus iluminatului arhitectural exterior, se va realiza o hidroizolație perimetrală la exteriorul fundațiilor pereților și un sistem de drenaj exterior al apelor și se va amenaja o rampă pentru persoanele cu dizabilități.

 

Dan AGACHE

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  “cele sfinte și cele lumești merg mână în mână”

  Da, da’ nu se vede masca şi nici miliţienii care duc lumânarea lui Vela.

 2. Avy

  Da are finantare europeana nea spart drumurile primaru si nu ni lea asfaltat ca cica nu mai are banii din 5 milioane de euro nu mai sun fonduri pentru nici un cilometru de asfaltat si celalarte strazi asa e cu domnu eugen

 3. Darius Casi

  Drumurile ca drumurile, dar o jumatate de Bocsa Montana isi face nevoile in WC din curte si nu are apa curenta.

  ATENTIE: Nu exista canalizare si apa!!! Bocsa, oras, anul 2020.

  Catastrofal.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei