Italienii, interesați de forța de muncă din Caraș-Severin! Consulul onorific al Italiei la Timișoara, prezent la Reșița!

modelmic

Consulul onorific al Italiei la Timișoara, Niccolo Maso, a fost primit astăzi la sediul Palatului Administrativ, într-o întâlnire comună la care au participat: președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, prefectul Florența Albu și primarul Reșiței, Ioan Popa. 

Prilejuită de redeschiderea recentă a Consulatului Onorific al Italiei la Timișoara, întrevederea a avut drept scop stabilirea unui cadru pentru colaborări viitoare ținând cont de faptul că atribuțiile mandatului noului consul onorific al Italiei la Timișoara se extind asupra județelor Timiș și Caraș-Severin.

O prezentare generală a profilului județului Caraș-Severin a fost făcută, în debutul întâlnirii, de către prefectul Florența Albu care a înaintat oaspeților italieni și un Ghid al investitorului.

Președintele Silviu Hurduzeu a insistat asupra potențialului turistic al zonei și totodată a atras atenția asupra beneficiilor pe care Caraș-Severinul le-ar putea avea prin împărtășirea modelului de succes aplicat în Veneto, regiunea de origine a consulului onorific al Italiei la Timișoara. S-a convenit ca în etapa următoare să fie transmise propuneri concrete de proiecte, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara urmând să ofere sprijinul fie în identificarea de parteneri, fie în promovarea acestora.

Interesul pentru forța de muncă disponibilă în județ a fost manifestat de Niccolo Maso în cadrul întâlnirii, primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa oferind să pună la dispoziție rezultatele studiului efectuat în acest sens de către instituția pe care o conduce, studiu ce urmează a fi finalizat în următoarele 2 săptămâni”, explică purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Caraș-Severin, Camelia Basaraba.

16931154_10208581487680267_1814365199_o

Totodată, a fost lansată propunerea ca o întâlnire a reprezentanților firmelor italiene ce activează în cele 2 județe, Caraș-Severin și Timiș, să fie găzduită la Reșița în perioada următoare. Propunerea a fost bine recepționată, urmând ca în organizarea acestui demers să fie implicată şi Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin.

DSC_0833

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei