Ionela Kovacs, ALDE: „Avem dreptul la demnitate! Dosarele nu pot îngenunchea o națiune!“

kovacs

Președintele ALDE Caraș-Severin, Ionela Kovacs, a luat act de problemele actuale care se derulează în instituția DNA-ului  și a făcut pentru Reper 24 câteva precizări :

Conceptul de democrație este indisolubil legat de noțiunea de garantarea drepturilor fundamentale ale omului, de separația puterilor în stat și de guvern alcătuit cu acordul celor guvernați.

Având în vedere situația creată după dezvăluirile apărute în ultimele zile și tensiunea existentă în acest moment, am sentimentul că trăim într-o țară în care una dintre instițuțiile care ar trebui să vegheze la respectarea legii, s-a transformat în vânător, iar noi, cetățenii în vânat.

Opinia publică are dreptul să afle adevărul cu privire la modul în care se instrumentează dosarele în România, nu frânturi și răspunsuri expeditive ale doamnei laura Codruța Kovesi, referitor la activitea ale instituției pe care o conduce.

Este foarte grav să existe procurori care se simt acoperiţi de impunitate şi care îşi permit să facă anchete în stilul celor de la DNA Prahova.

Se impune să avem răspunsuri la toate informațiile apărute în spațiul public, la toate acuzațiile lansate la adresa procurorilor. Dacă vrem să avem cu adevărat un stat de drept în România, dezvăluirile din ultimele zile au nevoie de clarificări.

Așa cum legea trebuie respectată de toți cetățenii, instituțiile statului trebuie să le garanteze cetățenilor că le sunt protejate și respectate drepturile. Nu există unii mai prezumtiv vinovați decât alții. Prezumția de nevinovăție este un drept de care se bucură fiecare om, implicat sau nu politic.

Imixtiunea unei instituții ale statului în viața politică, așa cum din informațiile apărute rezultă că procedează DNA, este inacceptabilă și constituie o încălcare gravă a principiilor statului de drept. Clasa politică este expresia voinței poporului, popor care prin Constituție este declarat suveran, deci, el decide de cine să fie reprezentat în Parlament și implicit cine să guverneze.

O națiune nu poate fi îngenunchiată decât de lipsa sa de atitudine!“, afirmă Ionela Kovacs, Președinte al Organizației ALDE Caraș-Severin.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Arthur

  Aveti dreptul la demnitate? Dar oamenii care mor prin spitale, batranii care mor dinc auza ca nu are nimeni grija de ei….cei care mor de foame si multi altii, nu au dreptul la demnitate? Daca stam si vorbim de statul de drept in timp ce ne uitam la averile politicienilor, averi facute din salarii de bugetari, constatam exact ceea ce spune dansa…sper sa se inteleaga ironia. :)

 2. mihaimalaimare

  Adevarat!iar tu si penalul sef al miscarii din care faci parte,inpreuna cu parterenul Suleyman nu veti reusi acest lucru !!!

 3. Toader

  Cu tot respectul, ma rog, cuvenit sau nu,dna Ionela, la cata “experienta” de toate felurile aveti, va puteti permite aceste aprecieri?CE EXPERTIZA AVETI SA DISCUTATI PROBLEME JURIDICE?

 4. Opinia Publica

  Nu o natiune ci cativa penali. Nu ne bagati pe toti in aceeasi oala. Cardasia voastra e vanata, cetatenii onesti nu au nici un motiv de teama.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei