(E) Ion Mocioalcă crede că soluția pentru guvernare ar fi o fuziune între PSD și Pro România!

mocio

După 5 mandate în Camera Deputaților, parlamentarul de stânga, Ion Mocioalcă, înregistrează o premieră în viața sa politică fiind propunerea PSD pentru Senatul României la alegerile din 6 decembrie.

Revenirea sa în PSD, acum când stânga politică este în opoziție, nu îl descurajează pe Ion Mocioalcă, politicianul dorindu-și în momentul de față să pună umărul la reorganizarea partidului și la re-credibilizarea acestuia după înfrângerea suferită de Alianța Pro Caraș-Severin la alegerile locale din septembrie.

Despre cum a găsit organizația social-democrată cărășeană după revenirea în partidul de suflet, dar și despre o posibilă colaborare cu Pro România, Ion Mocioalcă a declarat:

Eu în această perioadă nu am întrerupt deloc legăturile cu Partidul Social Democrat, nici la nivel central și nici la nivel local. Și aici nu vorbesc numai despre relația de prietenie, dar după cum ați văzut, în Parlamentul României PSD și Pro România au făcut opoziție cot la cot, uneori aș spune că această opoziție parcă a fost mai vocală din partea Pro România decât din partea PSD, dar întotdeauna s-a văzut greutatea la vot a PSD și sper ca și în viitorul Parlament, atât în Camera Deputaților, cât și în Senat să însemne la fel de mult PSD cum a însemnat în această legislatură, cea de-a cincea pentru mine și ultima la Camera Deputaților.

Poate au intervenit niște elemente asupra cărora eu am atras tot timpul atenția. Este poate ușor mai fragmentat decât era atunci când eu conduceam acest partid, acum îl conduce prietenul meu Silviu Hurduzeu, și eu cred că în perioada următoare trebuie să lucrăm foarte mult la coeziunea și la unitatea partidului, în rest, că au mai trecut și alții pe la conducerea partidului, urme foarte vizibile nu sunt.

De aceea cred că în continuare PSD Caraș-Severin este în postura și are posibilitatea de a face doi deputați și un senator, așa cum și-au împărțit mandatele partidele din stânga și din dreapta eșichierului politic în Caraș-Severin, cu o excepție, aceea că în legislatura pe care o încheiem în luna decembrie, după cum ați văzut, PSD a avut 4 parlamentari și PNL doar doi, dar cred că de data aceasta nu mai putem să înregistrăm același scor fiind și o altă perioadă prin care trec, nu numai PSD-ul, dar și celelalte partide care, să zicem că acum ar putea fi pe val, și aici mă refer atât la PNL, cât și la USR care nu au avut un scor extraordinar la locale, dar totuși au câștigat fiefuri importante pe care le-a deținut PNL”.

Deputatul social democrat a mărturisit că pledează pentru unitatea stângii și speră în continuarea colaborării dintre PSD și Pro România la guvernare.

Eu cred că PNL a făcut destul de multe greșeli ca să fie sancționat de electorat și că ceea ce s-a întâmplat la începutul toamnei acestui an s-ar putea să nu se mai repete la alegerile generale.

De altfel, după cum ați văzut au mai fost astfel de experimente în politică, aduceți-vă aminte ce s-a întâmplat cu APR-ul după ce a făcut 13% la locale, a reușit să nu mai intre în Parlament, de aceea cred că experiența pe care o am aș putea să o pun în slujba PSD-ului din nou și să facem ceea ce spuneam, adică doi deputați și un senator la alegerile din 6 decembrie.

În continuarea eu cred că soluția pentru România este o fuziune între PSD și Pro România!”, a declarat deputatul social-democrat, Ion Mocioalcă într-un interviu marca Reper24.

 

Lorena POENARU

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

  1. DuaLipa

   Gogule, ești cel mai tare la limba străină a lui iliescu (i nu este din greșeală): ingliș…
   Culcă-te cu capul pe un manual de integrame!

  2. Gogu

   Duolipo , a zis vindizăl că-ți desenează o stea pe carnetul de membru , până ți-o șterge steithăm. Hai noroc !

 1. Alexandru

  Cred ca acest personaj să nu mai apuce un nou madat în Parlament,nu a făcut nimic pentru romani, din contra a făcut si mai rău României. Du-te acasă că nu mai rău ai facut românilor care te.au votat si au crezut că vei face ceva util pentru noi toți. ESTI UN PERSONAJ SINISTRU PENTRU NOI,VALEA!
  Sa lăsăm altor persoane noi care vor schimba în bine România în următorii 4 ani,mult succes le uram noi clase politice din 6 decembrie 2020.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei