Iohannis a cerut demisia premierului Ponta! Vezi ce spune președintele României!

Klaus-Ponta

 

 

Președintele Klaus Iohannis a solicitat astăzi demisia premierului Victor Ponta în urma unei discuții private dintre cei doi.

Victor Ponta a fost chemat în această dimineață la sediul DNA pentru audieri. Premierul României are calitatea de suspect în dosarul Dan Șova, fiind acuzat de fals în acte, evaziune și spălare de bani în dosarul Turceni-Rovinari, fapte săvârșite în perioada în care era avocat.

După 30 de minute de audieri, Victor Ponta a părăsit sediul DNA. Sesizarea Direcțiai Naționale Anticorupție a ajuns și în Parlament unde, premierul și președintele României, Klaus Iohannis au purtat o discuție în privat.

Cu toate că Victor Ponta ține cu dinții de scaunul pe care îl ocupă, președintele Iohannis a cerut în urma discuțiilor dintre cei doi, demisia premierului.

Președintele României a vorbit despre gravitatea faptului că prim-ministrul unei țări europene este  învinuit de fapte penale, susținând că România se află în momentul de față într-o situație imposibilă.

„Premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situație imposibilă pentru România ca primul ministru să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru Romînia, cel mai rău lucru este în momentul de față o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului-ministru Victor Ponta. Aceste considerațiuni și solicitarea de demisie au fost comunicate și primului ministru în discuția avută acum câteva minute”, explică președintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta comentează pe Facebook situația! NU demisionează!

Șeful Guvernului a ales să nu comenteze public rezultatul discuției purtate cu Klaus Iohannis, dar imediat după întrevederea celor doi, Victor Ponta și-a spus punctul de vedere pe pagina sa de Facebook.

„Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizată! Respect poziția sa publică dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demită! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și a cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți”, explică Victor Ponta.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei