Ioan Popa: „Reșița, oraș cu trecut. Oraș de viitor!” 200.000 lei pentru proiectele cu tema „250 ani de industrie reșițeană”

250

Primăria Reșița va finanța anul acesta proiecte venite din partea comunității pe tema „250 ani de industrie reșițeană”, anunță primarul Ioan Popa, suma alocată în acest sens fiind de de 200.000 lei. Edilul reșițean invită operatorii culturali, ONG-urile și asociațiile care doresc să se implice în organizarea unor astfel de evenimente să se adreseze cu încredere administrației locale în vederea obținerii unei finanțări.

Prin intermediul acestei inițiative, reprezentanții administrației locale își doresc să sărbătorească alături de reșițeni istoria extraordinară a orașului, având în vedere că peste doar câteva săptămâni se împlinesc 250 de ani de când au fost aprinse primele două cuptoare înalte ale Reșiței, „Josephus” și „Franziskus”, pe data de 3 iulie 1771, fiind practic semnat certificatul de naștere al industriei reșițene. În sfertul de mileniu care a trecut, atât Reșița cât și industria sa au suferit necontenite transformări. Ele au crescut împreună, s-au bucurat și au suferit împreună.

Reșița, acest spațiu multicultural, fost mecanic șef al industriei românești, încearcă acum să-și construiască o nouă identitate, dar își respectă istoria, o serbează, și pune la loc de cinste cultura, tradițiile și oamenii acestui loc care au performat aducând valoare adăugată Reșiței prin tot ceea ce au făcut.

250 ani de industrie reșițeană este o performanță la care nu se putea ajunge fără multă muncă, pasiune și armonie socială, toate acestea devenind o stare de spirit caracteristică Reșiței și pe care suntem obligați să o transmitem generațiilor care ne urmează.

Trăim deci un moment unic și trebuie să-l sărbătorim împreună, făcând din el un eveniment important pentru fiecare piept în care bate o inimă de reșițean”, transmite primarul Ioan Popa.

Edilul reșițean dă asigurări că toate proiecte importante, care au legătură cu acestă temă, vor beneficia de sprijinul Primăriei Reșița.

Detalii despre subiect pot fi găsite accesând linkul http://www.primariaresita.ro/…/GRANTURI+REsITA+250…

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei