Ioan Popa: „Jos pălăria pentru tenacitatea colegului meu, Romeo Dunca! Vom învinge!”

popa si dunca

 

Primarul Reșiței nu are decât cuvinte de laudă la adresa prietenului și partenerului de afaceri Romeo Dunca, căruia îi dădea la finalul anului trecut nota 10 cu plus, pentru modul și rapiditatea cu care învăța „cu ce se mănâncă” administrația publică. Cel mai nou elogiu la adresa președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a venit zilele trecute, după o ieșire publică a celui din urmă cu privire la modul în care unii angajați de la Aquacaraș încearcă să evite concedierile prin luarea de concedii medicale pe bandă rulantă.

O societate comercială căpușată ani întregi, care la un moment dat avea vreo 700 de angajați, se pregătește să intre pe profit. Acest lucru presupune o restructurare. Unii au înțeles că nu mai e loc de odihnă la Aquacaras, alții mai versați, nu. Cu concursul unor medici cărora le mulțumesc pe această cale pentru efortul depus de a consuma resursa financiară a companiei județene și a bugetului național.

Sunt convins că în anumite cazuri oamenii pot intra în concediu medical plătit de stat, îndreptățiți și legal, dar a face un preaviz de 15 zile în 4 luni e puțin exagerat.

Ma bucur ca unii medici extrem de stresați ai Spitalului Județean Reșița găsesc timp să vegheze la liniștea unor economiști importanți ai județului astfel încât aceștia să se odihnească pe banii statului în concedii medicale, eventual până la ieșirea la pensie….

Această constatare face parte din realitatea dureroasă în care se zbate sistemul de sănătate românesc”, preciza Romeo Dunca.

Cuvinte care i-au adus aminte primarului Ioan Popa de o situație oarecum similară, pe marginea căreia s-au scris și spus multe la momentul respectiv.

În primul an de mandat, văzând că o parte din colegii de la Poliția Locală sunt supraponderali, am decis să inițiez un program de antrenamente cu un specialist. La primele 10-15 antrenamente am participat personal, apoi prins cu problemele din Primărie, i-am lăsat singuri. După 3 luni, antrenorul îmi spune că din 65 de polițiști, cca 25 au scutiri medicale”, povestește Ioan Popa. Edilul susține însă că tactica adoptată de unii din polițiștii locali nu le-a fost de mare folos, fiind instituit un sistem de teste fizice bianuale, rezultatul fiind acela că astăzi „Poliția Locală se împrospătează cu tineri/tinere de perspectivă”.

Rog pe această cale medicii să fie extrem de atenți la eliberarea acestor certificate, pentru că NU PUTEM SCHIMBA această țară decât împreună! Jos pălăria pentru tenacitatea colegului meu, Romeo Dunca! Vom învinge!”, își încheie mesajul primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei