Ioan Popa: „Ceea ce face PSD-ul astăzi este o încercare destul de caraghioasă de a face opoziție!”

 

primar 1

Filiala locală și județeană a PNL s-au reunit astăzi pentru a susține o conferință de presă la Reșița în care s-au discutat câteva aspecte legate de situația politică actuală la nivel național, despre măsurile luate de guvern în contextul COVID-19, măsuri contestate de opoziție, dar și despre câteva dintre măsurile economice implementate de Guvernul Orban și care s-au dovedit benefice municipiului de pe Bârzava.

La conferință au fost prezenți, președintele PNL Reșița, primarul Ioan Popa, prim-vicepreședintele PNL Caraș-Severin, Jaro Marșalic, candidatul liberal la președinția CJ, Romeo Dunca, secretarul general al filialei, Ovidiu Rădoi, precum și Daniel Surdu, consilier județean din partea PNL.

Legat de situația politică națională, Ioan Popa a afirmat că: „în afară de faptul că PSD-ul, partidul aflat în opoziție, după cum toată lumea vede, în ultima vreme încearcă să pună tălpi, în sensul că ba am luat măsuri prea dure și nu lăsăm oamenii să respire fără măști, ba măsurile nu sunt suficiente, nu facem suficiente testări, ascundem informații. Primul ministru Ludovic Orban a precizat foarte clar ieri faptul că toate datele legate de măsurători, de testări se centralizează la nivel de DSP-uri, se duc la București și de acolo nu are nimeni cum să facă alba-neagra cu testele și așa mai departe. În consecință, ceea ce face PSD-ul astăzi este o încercare destul de caraghioasă, după părerea mea, de a face opoziție. Dacă o fac în maniera aste, cred că noi nu avem decât de câștigat în următoarea perioadă de timp”, a spus primarul Ioan Popa.

Liderul PNL Reșița a vorbit despre importanța proiectelor demarate prin Compania Națională de Investiții, care și-a mărit în timpul actualei guvernări portofoliul de proiecte pe care le poate finanța, fapt ce devine o oportunitate pentru investițiile imediate din municipiu.

Măsurile economice pe care le ia Guvernul Orban sunt bune, o să vă dau un exemplu care este elocvent pentru Reșița. CNI, care, în principiu, în ultimii 10-15 ani făcea săli de sport, stadioane de fotbal și alte investiții punctuale, unele dintre ele puțin semnificative în infrastructură sau în economia unei zone, și-a mărit portofoliul de proiecte pe care le poate finanța și dintre proiectele care pot fi finanțabile în următoarea perioadă vă pot enumera două care ne interesează pe noi în mod curent: realizarea de centuri ocolitoare ale orașelor, asta a fost o mare problemă, de exemplu Timișoara se chinuie de 10-15 ani să-și facă inelul de ocolire și nu au reușit săracii, abia acum prin diverse lobby-uri au reușit să demareze centura de sud și centura de vest, în consecință, studiu de fezabilitate pe care noi l-am făcut la Reșița, de la kilometrul 8 să venim cu 5 km de centură până în zona Țerova, lucru care ne va impacta în primul rând cu transportul de fier vechi către combinatul siderurgic TMk.

Dacă reușim să facem acest lucru vom scăpa de circulația camioanelor cu fier vechi zilnice prin oraș și vă amintesc că e vorba de circa 1000 de tone pe zi. Acesta e un mare succes și vom putea să facem și cele două poduri și legătura rutieră între cartierul Govândari și zona Mociur, adică zona Parcului Industrial, viitorului mall și viitorului aqualand. Vom putea să descriem o axă rutieră pe malul drept al Bârzavei, lucru care ne va fi de mare folos în contextul în care se vor face lucrări la linia de tramvai, lucrări care vor pune probleme serioase de trafic în zona Triaj.

Acest deziderat de a lărgi aria de lucru a CNI este o dovadă de implicare și a faptului că Guvernul României se apleacă spre nevoile care vin dinspre primării și încearcă să soluționeze problemele într-un mod cât mai corect”, a mai declarat primarul Ioan Popa.

pnl

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  „Guvernul României se apleacă …”, a mai declarat primarul Ioan Popa.

  Da, (i) se apleacă.
  Către miliţieni, ca înainte de ’89, nu şi spre cetăţeni.
  Ghinion!

 2. imoGen

  Iar ceea ce face PNL astăzi e o încercare destul de caraghioasă de a guverna.

  Carașul e sub ape, inclusiv Reșița la fiecare ploaie mai serioasă, iar primarul în loc să se ocupe de refacerea canalizării menajere și pluviale, de refacerea digurilor și amenajările albiilor, el face aqualand și mall. Reșița va deveni mica Veneție.

  Probabil copiază și el modelul colegilor PNL de la București, cu contracte de milioane de euro, cu diverse firme de apartament, iar rezultatele semnării acestor contracte nu se văd în realitate (de exemplu distribuirea de măști și dezinfectant către populație).

 3. Belmondo

  Iar a explodat acest Louis de Funes, cu grimasele si vocabularul sau “In p.l.m.” de parca da cu tifel pe pereti!

 4. Mitriade

  Toate bune si frumoase, dar mai lasati peeeseeedeee-ul ca ne-am cam saturat. Vorbiti de ce faceti voi si nu va mai legati de altii. Trebuie sa existe si o opozitie nu-i asa? Vreti sa fiti singurul partid, sa va transformati in partidul comunist liberal, adica singurul care hotareste tot? Doamne fereste! Daca sunteti politicieni corecti(?) acceptati si alte pareri, alte opinii, alte critici, altfel va prea umflati in pene si nu-i bine. Vedeti-va de treaba si lasati celelalte partide. Aratati-ne cu ce sunteti mai buni si vomn alege pe cine credem noi.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei