Ioan Popa: „Alături de firmele mici au avut de suferit și multinaționalele! Există riscul ca mulți retaileri să clacheze!”

 

p

Primarul Reșiței are doar cuvinte la superlativ despre modul în care gestionează situația de criză actualul Executiv liberal, susținând de curând că este foarte impresionat de nivelul de detaliu până la care se lucrează în Guvern, inclusiv pe teme care vizează sprijinul firmelor mici, dar și al multinaționalelor afectate de criza COVID.

Directorul CEETRUS România, compania care vrea să realizeze primul mall în Reșița, Tatian Diaconu, a precizat în luna mai că proiectul de revitalizare a fostei platforme industriale Mociur este doar încetinit de situația actuală și că speră ca lucrările să înceapă în primăvara anului viitor.

Mi-a venit în minte o discuție pe care am avut-o cu cei care vor veni aici de la CEETRUS, pentru mall și îmi spuneau că sunt în discuții cu Guvernul României inclusiv pentru un sprijin al dezvoltatorilor imobiliari care au avut de suferit în această perioadă de pandemie și ei, că alături de firmele mici au avut de suferit și multinaționalele”, a declarat primarul Ioan Popa.

Edilul exemplifică modul în care au fost afectate firmele mici de criza Covid, situație cu repercusiuni și asupra celor mari, cum sunt mall-urile.

Au fost închise mall-urile 3 luni de zile, acum s-au redeschis și îmi spunea de exemplu că una dintre probleme este că i-au prins pe cei care sunt chiriași cu hainele din ținuta de iarnă pe stoc că nu le-au mai vândut, acum e vară, dar nu au putut să comande, și dacă ar comanda sunt probleme de livrare pe ținuta de vară pentru că nu au lucrat producătorii și sunt într-un fel de contratimp pe stocurile de marfă și că sunt inițiate discuții la nivel de dezvoltatori cu Guvernul României pentru a încerca să sprijine puțin și zona asta care, chiar dacă a pornit, vânzările sunt insignifiante și există riscul ca mulți din acești retaileri care sunt în mall-uri să clacheze în următoarele luni de zile”, a precizat primarul Reșiței, Ioan Popa.

Guvernul promite programe ce au ca scop sprijinirea firmelor, prin granturi de mii de euro, să își poată reporni activitatea și să facă față acelor 3 luni sau 2 luni prin care au trecut în perioada în care și-au oprit activitatea.

 

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. GGii

    Daca tot ii pare rau de marii constructori si proprietari de mall-uri, poate ne explica comentatorul asta care se pricepe la orice, de ce proprietarii de mall-uri au luat facturat chirii catre firmele pe care le aveau in locatie si pe perioada cand mall-urile au fost inchise!!!

  2. Johann Nicolescu

    Trebuie sa lacrimam pentru multinationale, care pana la pandemie au facut profituri uriase in Romania ? Zau, d-le Popa, chiar credeti ca mai crede cineva bla-bla-urile astea ? Nu va mai dura mult si adevarul va iesi la suprafata.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei