Investițiile continuă în comuna Coronini din Clisura Dunării

 

boboescu

Investițiile continuă în comuna Coronini, din Clisura Dunării. Mai multe proiecte sunt în derulare în prezent în comuna cărășeană, printre care restaurarea cetății Ladislau, reabilitarea sediului Primăriei și construirea unei școli noi. Căminul cultural din localitate a trecut și el recent printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Pe lângă proiectele derulate pe fonduri europene și guvernamentale, au loc însă și investiții de la bugetul local.

50.000 de lei din bugetul Primăriei au fost alocați pentru reabilitarea unor scări situate în zona centrală a comunei Coronini, scări folosite zilnic de cetățeni și care aveau mare nevoie de o reabilitare, după cum explică primarul Ilie Boboescu:

„Scările acestea au fost făcute în urmă cu aproximativ 40 de ani și după atâția ani necesitau o reabilitare totală. M-am gândit că foarte important să le refacem având în vedere că sunt folosite zilnic de mai bine de jumătate din locuitorii comunei, dar și de copii atunci când merg la școală. Ele s-au distrus și din cauză că pe timp de iarnă, copiii le foloseau pentru săniuș. Chiar și eu când eram copil mă dădeam cu sania pe aici. Lucrările sunt realizate de firma de gospodărie comunală a Consiliului Local”.

Un alt proiect recent finalizat la Coronini a fost modernizarea și dotarea Căminului Cultural, un proiect în valoare de 2.260.000 de lei, derulat prin AFIR. „Este o clădire multifuncțională, are sală de mese, un amfiteatru, centrală termică, grupuri sanitare, bucătărie proprie pentru încălzirea mesei. Am demolat fostul cămin cultural și am ridicat o clădire nouă, mai extinsă și mai bine dotată. Din păcate, nu am reușit să o folosim mai deloc pentru că a venit pandemia”, a precizat edilul Boboescu.

 

Citește și Copiii au stat acasă, iar primarul Ilie Boboescu le-a ridicat o școală nouă la Coronini

Mai multe despre investițiile și proiectele derulate la Coronini, în perioada următoare.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei