Investiții care prind contur la Reșița! „Lăsăm în urmă imaginea dezolantă a șantierului părăsit”

gradi

 

25 de milioane de lei sunt investiți în lucrările de amenajare derulate la două unități de învățământ situate în apropierea sediului Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin. Este vorba de ridicarea unei noi grădinițe, proiect început și abandonat pe vremea primarului Mihai Stepanescu și reluat de actuala administrație, și de reabilitatea Colegiului Tehnic.

Începem să lăsăm în urmă imaginea dezolantă a șantierului părăsit de pe Strada Sportului.

25 de milioane lei este valoarea totală a celor două proiecte ce încep să prindă contur în zonă. Atât construcția celei mai mari unități de învățământ preșcolar din oraș, cât și modernizarea Colegiului Tehnic, un liceu de mare tradiție pentru învățământul tehnic reșițean, sunt în plină desfășurare.

După finalizarea celor două investiții, o să intervenim pentru reamenajarea întregii zone. Avem în plan reabilitarea scărilor ce urcă spre Ateneu, a Teatrului de Vară și construcția unui loc de joacă modern”, anunță primarul Ioan Popa.

Edilul reșițean estimează că lucrările la viitoarea grădiniță vor fi  terminate înainte de începerea anului școlar 2021-2022, dar nu este încă sigur dacă preșcolarii vor începe cursurile în clădirea cea nouă de anul acesta sau de anul viitor.

Clădirea este extrem de mare și practic va înghiți trei grădinițe, cea din Moroasa, pentru care se plătește chirie la UCMR, una din Luncă de vizavi de hotelul Bistra și mai este o grădiniță mică, cum cobori spre Blocul 800, într-o casă.

Acum stăm în dubiu dacă să îi dăm drumul în septembrie, putem face acest lucru, dar asta presupune să luăm toate echipamentele din creșă și grădinița respectivă din fonduri proprii sau să amânăm cu un an, pentru că tocmai am fost informați că pe noul ciclu financiar putem să facem dotări la școli, licee, grădinițe complet din fonduri europene. Și atunci poate că o să amânăm deschiderea pentru a echipa aceste utilități cu fonduri europene. Nu este de neglijat, vorbim aici de dormitoare, bucătării cu echipament de ultimă generație, săli de clasă, avem două părculețe în exteriorul grădiniței. Toate acestea vor trebui echipate și estimarea noastră se duce aproape de un milion de euro”, a explicat primarul Ioan Popa.

Lucrări de reabilitare sau modernizare sunt în prezent în derulare și la alte unități de învățământ din Reșița, printre care Liceul Traian Vuia, Liceul Baptist și Colegiul Mircea Eliade.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. obiectiv

  Gradinita de pe strada sportuluia inceput-o domnul Spataru dar nu a mai fost sustinut cu fonduri iar in bugetele urmatoare nu au mai fost alocati bani de la nivel national. Vedeti ca Guvernul CIUMEI ROSII a alocat ,prin Ministerul Dezvoltarii BANII NECESARI. Lucrarea trebuia terminata ila sfarsitul lui 2020( MAI SUNTEM SI NOI CARE CITIM PANOURILE DE LA SANTIERE). La liceul CSR (TEHINC) lucrarea esra FOARTE UTILA s-au dat jos geamurile din termoppan DE LEMN, sau distrus si se pun de alt material . Risipa de bani. Care este si care va fi performanta acestei institutii de invatamant? Vedeti ca la gradinita din MOROASA o sa omoare /raneasca vreun copil, TIGLELE de pe acoperis. Este pericol public Acoperisul de la CSR era foarte bun. De ce nu pun poze cu tamplaria schimbata la liceul metalurgic CSR( colegiu)?

 2. Dinu

  Pozele alea cu tamplaria schimbata ar trebui sa le pui d-ta, ca sa-ti dovedesti afirmatia: va e asa de greu sa faceti niste fotografii? Cine a alocat banii aia in ce buget? Daca te iei dupa PSD, ei au alocat aproape 2 miliarde pt. CS dar nu pot explica pe unde au ajuns si pt. ce; doar in declaratiile PSD in presa vorbesc de realizari marete dar care in realitate nu exista (sunt singurul partid care au realizat un video de prezentare a unui spital care nu exista in mod real), de bugete echivalente cu ale SUA care nu se stie unde au disparut. Si nitel respect pt. limba romana despre care ai zice ca va e dusman de moarte iar dv. mai aveti probleme si cu nervii (sau nu stiti ca scrisul cu majuscule este echivalentul tipatului din vorbirea curenta?)

 3. lmf observator

  la fel au schimbat termopanele de lemn, de fff buna calitate de la LMF!
  cu niste plasticaraie ieftina… si cu miscorarea accesului luminii naturale!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei