Inundațiile le-au distrus căile de acces! Drumuri agricole și comunale refăcute din bugetul Primăriei Păltiniș

paltinis

Un număr de 20 de drumuri agricole vor fi refăcute pentru ca locuitorii din comună să aibă acces la terenurile lor agricole sau la sălașele pe care le dețin. Primăria comunei Păltiniș a alocat bani din bugetul local și chiar dacă nu sunt atât de mulți pe cât ar fi nevoie, administrația locală încearcă să îmbunătățească aceste drumuri, unele dintre ele fiind afectate de inundațiile din această vară.

Avem 20 de drumuri agricole pe care intervenim, de asemenea și intrările la oameni la sălașe ca să îi ajutăm și pe ei. Am avut și ceva probleme, am făcut vreo 3 drumuri și ploile care au fost ni le-au spălat pentru că nu reușisem să ajungem cu zgura pe ele. Cel mai scurt drum din cele 20 are vreo 250 de metri, iar cel mai lung cam 1,5 km.

1

La Delinești sunt 3, avem și drumurile spre cimitire pe care vrem de asemenea să le facem. La Rugi, 5 drumuri, alte 4 la Păltiniș, 2 la Cornuțel, în toate localitățile vor fi refăcute. Unde erau denivelări am băgat buldozerul și le-am nivelat, iar unde necesită zgură, că nu este bugetul așa de mare, dar cât de cât unde drumul reține apa și unde necesită zgură sau piatră, acolo intervenim cu 2-3 camioane mari ca să putem să facem drumul să poată fi folosit de oameni”, a declarat consilierul primarului din Păltiniș, Mihai Banda.

Investiția pe drumurile agricole a scos din bugetul local al Primăriei cam 100.000 lei (un miliard de lei vechi). Inundațiile nu au afectat doar drumurile agricole, ci și pe cele comunale, administrația locală văzându-se nevoită să intervină și pentru refacerea acestora.

Unde ni s-au distrus drumurile comunale am intervenit noi cu niște gabioane făcute de oamenii din primărie și s-a băgat piatră mare spartă în ele, iar unde a fost nevoie am băgat chiar piatră și gabioane. La Rugi, de exemplu, a fost nevoie să intervenim cu vreo 12-13 gabioane numai într-o parte și alte trei în altă parte. La Delinești, de asemenea, la intrare în sat unde un locuitor era să-și piardă casa din cauza viiturilor, am încercat să îl ajutăm și am reușit să facem și la el gabioane și să îi nivelăm.

2

3

La ultimele inundații am avut ceva probleme cu drumurile agricole și cu șanțurile, de aceea acum trimitem înștiințări din casă în casă să își curețe șanțul și domeniul public și să-l elibereze de nisip, lemne, utilaje, de mașini scoase din circulație, iar noi am toaletat pomii”, a declarat Mihai Banda, consilierul primarului Mihai Tantu din comuna Păltiniș.

4

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei