Insolență, indolență sau pur și simplu…nesimțire?

a

Faptul că există semeni care nu mai au strop de rușine nu mai miră pe nimeni. Nu rușine, nu respect, nu empatie, nimic din toate acestea. Nimic nou sub soare. În ultimii ani observăm o degradare continuă și accentuată a moralității, a bunului simț, a tot ceea ce ține de „cei 7 ani de-acasă“. Adepți ai principiului „toată lumea să trăiască, numai noi să nu murim“, degradarea aceasta morală a cuprins toate vârstele; „de la cel cu barba sură pân“ la cel cu țâța-n gură“, cum se spune prin popor.

Am primit la redacție această fotografie:

aa

E realizată recent, la un supermarket din Lunca Pomostului, fosta zonă CET. Desigur am cerut lămuriri autorului, care ne-a scris următoarele: „Poate ajut la bunul simt al acestui oraș în schimbare. Precizez că am fost urmărit în interiorul magazinului și amenințat“. Am întrebat desigur dacă a anunțat cumva poliția, cea care e în măsură să acționeze în astfel de cazuri. Răspunsul omului a fost năucitor: „Da, am sesizat Poliția Locală, dar mi-au spus că nu au timp. Niciodată nu au timp“.

De ce se întâmplă astfel de lucruri? Simplu, pentru că se poate, pentru că li se permite, pentru că nimeni nu comentează, pentru că organele abilitate se fac că plouă sau…nu au timp ca în cazul de față. În aceste condiții astfel de lucruri se repetă, se amplifică, se înmulțesc. Și asta pentru simplul motiv, că se poate.

Majoritatea nu își fac treaba, sau dacă o fac, o fac de mântuială. „Timpul trece, leafa merge (ohoho și încă ce leafă), noi ne facem că muncim“. Cei care mai au un strop de bun simț nu se amestecă și nu spun nimic, de frică. Astfel de indivizi își permit să amenințe, să jignească, ba mai sar și la bătaie. Și atunci pentru ce să intervin, spun majoritatea celor care observă astfel de indivizi și astfel de abateri.

Și uite așa, azi una, mâine alta, poimâine încă una, dar mai mare…și răul se întinde. Asta pentru că satul e fără câini, nepăzit de nimeni și astfel de indivizi proliferează. Fără educație, fără bun simț, dar cu mult tupeu, astfel de lucruri se vor întâlni și în viitor, din păcate. Poate că cineva, acolo sus, ar trebui „să coboare milităria din pod“ și fiecare să-și facă treaba în limitele sale de competență.

Noi am semnalat și pe lângă înjurături poate primim și o veste că s-a  făcut ceva. Nu pentru mine, nu pentru tine, ci pentru noi în general.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei