Inițiativă inedită la Reșița! TUR îi îndeamnă pe reșițeni să citească! Au cărți în toate autobuzele!

modelmic

Inițiativă inedită la Reșița! Persoanele care circulă de acum înainte cu autobuzul în municipiul de pe Bârzava, își pot face călătoria mai interesantă răsfoind o carte. Volume din toate domeniile de interes și pentru toate vârstele sunt puse la dispoziția reșițenilor, în toate mijloacele de transport public din oraș.

Este o inițiativă a Bibliotecii municipale, este vorba de cărți donate de cititori. Secția a făcut niște cutii, este adevărat nu sunt cele mai frumoase din lume, dar nu acest lucru contează. În fiecare autobuz este câte o cutie cu cărți, chiar la urcare, imediată după ușa din față. Cine vrea să citească în cele 15-20 de minute cât durează călătoria, o poate face. Cărțile pot fi luate și acasă. Ideal bineînțeles ar fi ca acestea să fie aduse și înapoi după ce sunt citite. Pot fi lăsate după ce sunt citite în oricare alt autobuz. Probabil vor fi cârcotași care o să spună că sunt cărți vechi, uzate. Asta este, cine vrea să se bucure de ele, este binevenit, cine nu, să le lase acolo”, a precizat pentru Reper 24, Dănuț Jurubescu, managerul Transport Urban Reșița.

Bineînțeles, cei care doresc pot returna cărțile și la Biblioteca Municipală, iar dacă au acasă câte un volum de care nu mai au nevoie, îl pot dona și pe acesta bibliotecii sau îl pot lăsa în cutiile amplasate în autobuze.

82337794_727885681070672_5142163270311870464_n

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Persoanele care circulă de acum înainte cu autobuzul în municipiul de pe Bârzava, își pot face călătoria mai interesantă răsfoind o carte.”

  Ideea gratuităţii cărţilor este frumoasă. În plus, tremuratul literelor în ritmul denivelărilor din carosabil antrenează musculatura oculară.
  Populaţia cititoare de carte este astfel atrasă spre folosirea intensivă a autobuzului ca substitut de biblioteca sau tabletă.
  Totuşi, un vagon-restaurant ataşat la autobuz ar fi o versiunea tradiţională.
  Cu bere gratis.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei