Inginerul Vasile Paul rupe tăcerea: Abuz la PUZ în Comisia de Urbanism a Reşiţei!

modelmic

Consiliul Local Reşiţa, în faţa unei situaţii care contravine legii! Unul din specialiştii din domeniul tehnic, un expert respectat în Banat, inginerul reșițean Vasile Paul, acuză grave derapaje în activitatea aparatului administrativ local din Reşiţa!

Membrii Comisiei de Urbanism care are un rol consultativ, dar ale cărei concluzii cântăresc greu în mapele de şedinţe ale Consiliului Local Reşiţa, sunt supuşi unei presiuni nedeclarate până acum și în faţa unei situaţii care îi poate compromite, una care riscă să îi poziționeze pe consilierii locali dincolo de barierele legalităţii!

Inginerul Vasile Ovidiu Paul este membru în Comisia de Urbanism a Municipiului Reşiţa, formată din specialişti din diverse domenii: arhitecţi, ingineri structurişti, experţi tehnici, ingineri în domeniul lucrărilor şi a instalaţiilor pentru construcţii, precum şi de aleşii preocupaţi de soarta oraşului şi a reşiţenilor – consilierii locali.

Inginerul Vasile Paul, care este și Președintele Partidului Verde din Caraș-Severin, a contactat Reper 24 pentru a sesiza opiniei publice o situaţie inedită, consternat fiind de modul în care se încearcă tacit schimbarea destinaţiei unui plan urbanistic zonal, pe locul defunctului Prescom în care se regăsește astăzi supermarket-ul Penny Markt. Acest Plan Urbanistic Zonal a fost votat şi acceptat în anul 2014 atât de Comisia de Urbanism a Reşiţei, cât şi de Consiliul Local al municipiului. În locul fostei societăţi Prescom, aici a fost amenajat şi s-a construit un magazin Penny. Un lucru bun, pentru care investitorul care a amenajat întreaga zonă ar trebui felicitat. Problemele sunt însă mult mai profunde și nu sunt generate de investitor…

 

Primăria Reșița se joacă de-a uite PUZ-ul, nu e PUZ-ul!

„Ca procedură legală, pentru a realiza orice investiţie pe o suprafaţă de teren din oraş, trebuia realizat un plan urbanistic zonal prin care se aprobă căile de acces, regim de înălţime, parcările, destinaţie, fluxuri şi altele“ – mărturiseşte inginerul Vasile Paul.

Planul urbanistic zonal a fost întocmit şi prezentat în anul 2014 în cadrul Comisiei de Urbanism de către arhitecţi din afara Reşiţei, chiar dacă oraşul nostru beneficiază de arhitecţi pricepuţi şi talentaţi. Inginerul Vasile Paul declară că arhitecţii care au lucrat la acest PUZ nu au respectat o parte din reglementările în vigoare şi fără să ţină cont că în Reşiţa există şi cetăţeni care mai doresc să şi trăiască, nu doar suprafeţe betonate. Într-o primă etapă nu s-a pus problema căilor de acces, nu s-a gândit funcţionalizarea întregii zone, CET Energoterm fiind de pe-acum o poveste tristă cu final anticipat.

„La insistenţele mele şi a altor membri din Comisie s-a prevăzut o zonă pietonală pe malul Bârzavei, demolarea construcţiilor care deveniseră adevărate ruine, depăşite funcţional, un soi de construcţii provizorii, lărgirea podului peste Bârzava pentru un acces mai facil spre magazinul Penny şi cel mai important, având acordul proprietarului terenului, am cerut să fie realizată o zonă pietonală, de promenadă de-a lungul cursului râului, cu o lăţime de 6-7 metri lăţime. Investitorul s-a arătat chiar deschis la propunerile legate de zona de promenadă ce urma să fie realizată. Centrul Reşiţei este un conglomerat de blocuri, de betoane, nu ai o zonă verde iar dacă vrei să te plimbi pe malul Bârzavei e mai dificil. În momentul în care faci un lucru nou, te gândeşti la oamenii din zonă, nu îl faci pentru afacerea nimănui, o faci pentru comunitate, pentru că orice afacere trebuie să respecte cetăţeanul din localitatea respectivă”

modelmic

 

 

PUZ-ul nu a fost respectat, dar Primăria Reşiţa a dat verde lucrărilor!

,,Cu proprietarul terenului ne-am înţeles şi m-am înţeles personal ca această alee de promenadă, de recreere pentru cetăţenii Reşiţei, să fie realizată dovedindu-se deschis propunerilor noastre”

Planul Urbanistic Zonal trecut apoi prin Comisia de Urbanism a Municipiului Reşiţa şi votat în Şedinţa Consiliului Local devine Lege în domeniul construcţiilor pe o perioadă destul de lungă. Un plan urbanistic zonal nu poate fi modificat decât printr-un alt Plan Urbanistic Zonal, conform legii nr. 50/1991, actualizată 2014, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Nici un fel de activitate de construcţii pe o anumită zonă care are un PUZ aprobat nu poate să fie făcută altfel decât o prevede acel PUZ!

Cei care s-au văzut cu sacii în căruţă, au uitat că au o datorie de respectare a legii iar anul acesta, în urmă cu aproape trei săptămâni, au introdus în Comisia de Urbanism un alt Plan urbanistic zonal care legifera acele construcții existente, căile de acces, drumurile din incintă care nu respectau varianta PUZ-ului aprobat, dar sunt deja executate. În mod normal și conform literei legii acele clădiri n-ar fi avut voie să dețină autorizație de construcție pentru că au fost modificate. Chiar și într-un apartament de bloc, dacă dorești să schimbi destinația unei încăperi, să faci din sufragerie dormitor și invers ai nevoie de expertiză și de autorizație de construcție

 

Inginerul Vasile Paul spune lucrurilor pe nume:

 

Inginerul Paul consideră că oricum ar sta lucrurile, ilegalitatea persistă în cazul PUZ-ului aprobat în 2014. „În momentul în care aparatul Primăriei Reșița a dat vreo autorizație de construcție în afara unui Plan Urbanistic Zonal aprobat, aceasta reprezintă o ilegalitate.

Practic a fost încălcată Legea de Urbanism din acea zonă. Dacă s-au construit fără autorizație de construire este tot o ilegalitate. S-au făcut modificări structurale fără a fi respectată legea. Desigur, cineva din interiorul Primăriei Reșița ar fi trebuit să se autosesizeze, pentru că la cafea și la pizza sunt destui zilnic. Este păcat de proprietar și de oamenii care au investit foarte mulți bani în acest loc, fără să li se spună din partea primăriei că aceste clădiri vor avea o altă destinație.

Bucata de mal a Bârzavei este practic ultimul lucru verde care a mai rămas reșițenilor! În momentul de față, în zona Penny avem niște clădiri care sunt așezate cu spatele către centru, o vraiște și o junglă de ierburi neîntreținute de nimeni pe malul Bârzavei, care aparține primăriei. Consider că se sare peste cal cu încălcarea legii! Se lucrează cu două unități de măsură: pentru unii, autorizarea, avizarea sau închiderea ochilor la anumite lucrări făcute ilegal e valabil, în vreme ce alții sunt împiedicați să facă orice mărunțiș!

 

„Tupeu și agresivitate din partea Primăriei în prezentarea ultimului PUZ pentru zona Penny!“      

 

Inginerul Vasile Paul rememorează: „M-au deranjat mult tupeul și agresivitatea cu care ne-a fost vârât în Comisia de Urbanism acest ultim PUZ, expus membrilor Comisiei pentru a doua oară. La prima prezentare, deși am semnat pentru prezență, am ieșit afară din sală spunând că nu vreau să particip la o asemenea mîrșăvie. La a doua prezentare a fost realizat un fel de cvorum al comisiei, la care noi am spus din nou că este o ilegalitate, că în momentul în care a trecut un PUZ prin Comisia de Urbanism și s-a votat prin Consiliul Local Reșița, nu există un motiv legal de revenire la situația inițială, dacă nu cumva există interese subterane.

Înseamnă că cineva își bate joc atât de Consiliul Local Reșița, de membri Comisiei de Urbanism și în general își bate joc de cetățeanul din Reșița. Îi iei tot cetățeanului! Aceasta pe când diverse palate sunt foarte repede autorizate. La Reșița cine dorește înseamnă că poate să încalce legea după cum vrea el!“ – pune punctul pe i, unul din cei mai apreciați specialiști proiectanți din Banat, inginerul Vasile Paul.

Parcare Penny (7)

 

Primăria Reșița vrea să scoată castanele din foc cu mâna Comisiei de Urbanism! Specialiști cu verticalitate din Comisie au spus NU! Până acum…

 

 „Nu știu cum poate Primăria poate să ia impozit pe o clădire care a fost propusă pentru demolare printr-o lege locală, așa cum este acest PUZ, în cele din urmă. Primăria trebuie să răspundă, de ce a dat autorizație de funcționare pentru aceste clădiri recosmetizate? De ce nu au fost protejați banii celor care au investit în aceste clădiri, notificându-i că nu se poate construi aici, în niște clădiri propuse spre demolare. Acest nou Plan Urbanistic Zonal, în cel mai bun caz, trebuia să apară anul trecut, înainte de funcționarea PUZ-ului deja votat de Consiliul Local! Este o încălcare flagrantă a legii!“ – spune specialistul care este membru în Comisia de Urbanism a Reșiței!

„Vii acum cu „mâna“ Comisiei de Urbanism să bagi în legalitate o ilegalitate care a durat mai bine de un an de zile.

Se putea face treabă cu un arhitect cu mână bună, care să prindă în proiect inclusiv reabilitarea acelei promenade pe malul râului. Soluții sunt suficiente, Bârzava este largă, se pot face podețe, se pot face extensii, o mulțime de lucruri, dar pentru asta trebuie să vrei, să fii cetățean al Reșiței, trebuie să-ți placă orașul și oamenii, nu să-ți bați joc de ei! Și eu sunt venitură în Reșița, am venit de peste 30 și ceva de ani aici, m-am atașat de această zonă și nu vreau să mai plec și întotdeauna, oriunde am lucrat am vrut să îmi fac datoria așa cum trebuie în respect față de cetățean.

În această situație am impresia că autoritățile locale vor să-și bată joc mai degrabă. Faptul că bagi de două ori același PUZ, deci dacă am respins acel PUZ acum trei săptămâni, de ce-l bagi după încă o săptămână? În ipoteza că din punct de vedere politic faci cvorumul să treacă cu orice preț? A fost o întâmplare că au fost câțiva oameni cu verticalitate care au votat împotrivă sau s-au abținut”.

 

Întrebat de Reper 24 dacă în noul PUZ se mai amintește despre zona de promenadă, inginerul Vasile Paul răspunde calm și concis: „Nimic, nu există, nu mai e loc pentru promenadă. Mai mult, în planul urbanistic inițial se punea problema lărgirii podului, pentru un acces mai facil, la ora asta când vrei să virezi stânga de pe pod spre Peny, blochezi circulația rutieră. Dar cui să-i pese? Bineînțeles că nu pe banii investitorului trebuia făcută această lărgire, ci pe banii primăriei, care ar fi trebuit să-și bugeteze această lucrare pentru a ajuta investiția din zona Penny. Măcar din bun simț să fi preluat, tu Primărie Reșița, acest lucru din vechiul Plan Urbanistic Zonal“, indică Vasile Paul.

 

Despre ce alte „experiențe“ a mai trăit în Comisia de Urbanism a municipiului Reșița, inginerul Vasile Paul a declarat în exclusivitate pentru Reper 24.

https://www.youtube.com/watch?v=ETxh_oC6wzY

Inginerul Vasile Paul s-a arătat deranjat de modul în care se gândește și se acționează fără a se ține cont de ce înseamnă acest oraș.

„A fost distrus acest oraș prin proiecte destul de nepotrivite, în care au apărut diverse plombe, diverse extinderi, betoane peste betoane. Noi avem un centru civic făcut numai din betoane.

A fost interesant modul în care a ieșit din garanție acest Centru Civic al Reșiței. Pe banul public al cetățeanului se fac o mulțime de investiții iar un copil cu bicicleta nu are voie să se dea cu bicicleta prin centru, un copil, un adult sau un tânăr cu role nu are voie să treacă pe-acolo, cu un cățel nu ai voie în centru, deși legea te pedepsește dacă faci mizerie și nu cureți; poți să te plimbi dacă ai punguliță și mănuși și cureți după câinele tău.

Deci totul se gândește împotriva cetățeanului, pe banii cetățeanului Reșiței! Nimic nu e plătit de către Consiliul Local, acesta e un alt tip de entitate. Cetățeanul Reșiței plătește prin impozite ca nimeni altul, așa cum cetățeanul Reșiței plătește cele 6 miliarde de lei vechi despăgubiri pentru procesul pierdut de Primăria Reșița în litigiul cu societatea Eco Bau Parc, care de asemenea a plătit sute de milioane de lei vechi unui mare avocat din exterior, nu se știe pe ce, ca să ne învețe cum să pierdem procesele? Aceasta în condițiile în care Primăria Reșița beneficiază de suportul unui Serviciu Juridic”.

 

Revenind la subiectul PUZ-ului din zona Penny, inginerul Vasile Paul declară că nu dorește în niciun caz demolarea clădirilor, dar legea trebuie respectată. Iar dacă legea a fost încălcată în repetate rânduri pe parcursul unui an, în acest domeniu, cineva trebuie să răspundă. O instituție ar putea sesiza neconcordanța de termeni: cum adică, vin azi și votez un PLAN URBANISTIC ZONAL care îmi bate în cuie ceea ce s-a votat anul trecut!! Cât este de legal? E adevărat că România este țara tuturor posibilităților, singura țară din lume unde legile se fac cu acțiune retroactivă. În restul lumii nu am mai auzit de așa ceva, poate în Tanzania sau în Congo….

 

La Reșița, politicul dă tonul disprețului față de dorința și bunăstarea cetățeanului…

 

(Va urma)

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

54 Comentarii

 1. Daniil

  Bravo domnule inginer pentru atitudine si curaj. Cine se pune sa conteste un om cu verticalitatea, profesionalismul si personalitatea lui Vasile Paul?? Sigur se vor găsi lătrăi

 2. Buletin de Reșița

  Vor aparea deontologii psd care vor spune ca totul e un atac marsav la adresa marelui conducator al sedintelor de consiliu local.
  Omul face ce vrea cu consilierii lui, altfel au probleme.
  Cei buni sint plasati in locuri de munca la psd-isti cu firme de constructii ce pun borduri, asfalteaza si fac si pe priceputii in reabilitari de canalizari prin tot judetul, platiti fiind de la buget ca viceprimari.
  Cei lingai si mierosi primesc spatii pentru a-si face progeniturile lor altfel fara viitor baruri si restaurante.
  Ce poate pricepe despre un puz un consilier local strungar in 75% din ucmr. El face ce zice safu, altfel ajunge somer de maine.
  Initial se discuta despre zona prescom ca una unde se va construi mai mult decat un biet penny ca la Oravita si Moldova Noua.
  Parerea domnului inginer e a unui diletant, ca si parerea oricui are alta parere decat cea a padurarului urban.
  Poate aflam cu ocazia asta si cu cat s-a vandut terenul, cum si cine a facut evaluarea si cum de investitorul a cumparat de la un alt cumparator penal ce a fost singurul doritor de spatii centrale in Resita.

 3. Ionutz

  Daca cumpara Barbalata era tot paragina la fel ca Trandafiru sau multe alte locatii. De doi ani tot se chinuie cu PUZ-ul asta si cu constructiile in zona respectiva sa poata sa inceapa. Cred ca inginerul pune piedici in loc sa gaseasca solutii pentru acest PUZ si a gasit un motiv sa auda lumea si de el. Dar cum ramane cu avizele date pentru garaje ilegale, spatiile de joaca amplasate aiurea… Alea de ce nu zice nimic de ele? Iar dam vina unii pe altii si nu facem nimic. Spune-le pe toate domnule inginer!!!

  1. Aurel de la TM

   Ionutz, tu nu locuiesti in Resita, nu-i asa, pt. ca altfel daca ai fii un om cat de cat informat, ar trebui sa -l cunosti pe Paul!Dar daca te ocupi cu cine stie ce maruntisuri, de unde nene sa stii tu cine-i inginerul Paul Vasile?Si daca spune acum ce spune, nu inseamna ca a si terminat , nu rezulta ca acopera pe altcineva!Ce bine zice”Buletin de Resita”,cum CL , in majoritate PSD, este MANIPULAT de primar in mod evident.Ce sa stie Bimbo, recent “transferat” la PSD, ce sa cunoasca ceilalti psdisti despre aceste lucruri importante pt. oras?Si ceea ce este mai grav, este faptul ca se apropie alegerile si nu prea exista un contracandidat serios pt. padurar!Lingaii, fiti fericiti!

 4. Demostene

  Daca s-a decis Don Vasile sa spuna cum sta treaba e neagră, Mihaita! Bravos autorului si intervievatului. Încă mai avem o șansa daca ieșim public si punem întrebări

 5. Titiana

  Uitati ce mai titlu Abuz la PUZ in Comisia de Urbanism a Resitei. Ei bine, daca facem abrevierea avem urmatorul titlu: Abuz la PUZ in CU.

 6. Batranul

  Domnul Mihai nici nu se poate stramba prea mult la arhitecta sefa a orasului pentru ca nu si-a facut treaba, deoarece ii este oarecum dator. Vedeti voi, cu ceva vreme in urma, patronul Termoconstruct i-a facut plangara penala lui Mihai pentru ca i-ar fi solicitat anumite sume de bani, iar aceasta doamna arhitect, in calitate de martor a depus marturie favorabila lui Mihai, salvandu-l din aceasta mare problema. Asa ca o mana spala pe cealalta si amandoua obrazul.

 7. Vio-rita 700-600

  Ce aveti mai railor si uratilor cu tata bunu Mihai. Nu va este rusine sa va luati de acest om foarte corect si marinimos chiar. Spun marinimos pentru ca sunt angajati care au primit fiecare intre 600 si 700 milioane pe an din marinimia lui. Nu va este putin la obraz sa vorbit asa urat despre un om asa bun. Daca nu incetati hahalelelor vom schimba foaia. Voi afla cine sunteti si o sa va arat cu degetul cel mare. Rautaciosilor

 8. plusica

  Domnul Mihai cred ca este foarte corect fata de resiteni. Pe langa faptul ca isi cumpara un bmw ultima fita, ce probabil depaseste salariul de primar pe 5 ani, nu il inmatriculeaza in Resita, ca macar impozitul sa ramana la Resita. Nu, el se duce si il inmatriculeaza in Timisoara. Eu ca resitean sunt mandru cand il vad plimbandu-se cu cel bmw, ca ma gandesc ca si eu am contribuit din banii mei la achizitia acelei masini de lux. Va felicit si va stimez domnule Mihai

 9. Cataneasa

  Va este ciuda portocaliilor si galbenilor ca nu sunteti voi la butoane si ca nu va mai puteti face poftele cu banul public. Mihai are multe realizari si o sa vi le spui acum pe toate : prima si cea mai mare este: ăăă……. nu imi vine acum ca sunt suparata ca mati suparat ăăăă ……. dar o sa revin si o sa scriu cand imi aduc aminte. Of, la naiba !

 10. Cetateanul

  Donnule Stepanescu observ ca in ultima perioada sunt lansate la adresa dumneavoastra o multitudin de acuze, una mai grava decat cealalta, iar daca se dovedesc a fi adevarate inseamna ani grei pentru cei vinovati. In aceste conditii eu va solicit DEMISIA, deoarece nu cred ca ar ti corect, in situatia in care se dovedeste ca aveti vreo vina, sa fie asociata imaginea orasului cu problemele dumneavoastr. Nu cred ca este bine sa urmati exemplul lui Ponta si sa va ambitionati inutil.

 11. Pe surse

  Pe surse ne vine imformatia cum ca in anul 2012, la un mare chef tinut la un impunator hotel din centru orasului, Vali era inconjrat de prieteni si lume de tot soiul. Intrebat daca e in relatii bune cu Mihai el spune ca da, cum sa nu fie din monent ce i-a dat 300.000 euro. Mihai, speriat la aflarea acestei dezvaluiri fuge si isi face autodenunt si preda banii primiti, pentru ca in conditiile legii autodenuntul inlatura raspunderea penala. Problema este ca editura Camand tipareste in continuare publicatii in editie unica, toate adresate unei singure institutii care cu adevarat isi face treaba, deci toata stima. Acum, eu ma intreb si va intreb: ce asteptari vreti sa avem de la acesti oaneni sa respecte un PUZ sau sa respecte cetateanul ? Ei au respect doar pentru interesul propriu.

  1. urechila

   Asta stie tot orasul inca de pe atunci!Autodenuntul a cantarit asa de mult, incat prinzand alti “pesti” tot la fel de mari, sa-l fii iertat (de tot) pe Misulica?Talpes, ia zii tu cum e?

 12. Claudia

  Am vazut ca scrieti ca la primarie prietenii primarului sunt platiti regeste si am crezut ca sunt exagerari rau voitoare asa ca am verificat. Am gasit acolo o doamna care nu demult a fost colega mea de facultate, Viorica Popa, ce vad ca in ultimul an a avut un venit de 730 milioane. Asta da venit si cand ma ganeesc ca am fost colegi, atunci nu ma gandeam ca valoreaza atat. Eu sunt vanzatoare la kaufland si lucrez pe minimul pe economie si stau toata ziua in picioare si ma intreb daca este corecta viata asta. Noi tinerii nu avem nicio sansa asta e clar. Nu este normal ce se intampla, va spun foarte sincer ca nu este normal.

  1. cetatean

   In plus, are si sotul angajat la primarie, desi este pensionar cu o pensie babana de fost securist!Astia ii plac sefului, slugarnicii!

 13. miruna

  Oare de ce dl inginer apeleaza la reper 24 sa-si spuna opinia ??? Oare de ce un om asa inteligent nu a reusit sa-si impuna punctul de vedere in comisia in care e membru si a procedat gresit parasind sala ? Oare de ce imi pare mie o mare cacialma tot ce declara el, omul corect? In plus dumnealui ce a facut ca in Resita sa nu se intample lucruri anapoda cum ar fi Centrul Civic? Sau nu traia in Resita pe atunci? Mare om Paul Vasile asta…restul toti sunt niste mari dobitoci…eu ca om care traiesc aici de-o viata ma declar multumita de orasul nostru, mergeti sa vedeti Hunedoara sau alte orase similare cu al nostru…nu mai aratati toti cu degetul la autoritati puneti-va creierele la contributie si faceti voi ceva pentru ca toti traim aici..mai ales arhitectii, oamenii de afaceri, intelectualii..sa se aude de Resita pozitiv, nu va mai bucurati de ce se intampla rau in jurul nostru, nu mai asteptati sa se intample rau altora, pentru ca o sa vi se intample voua!!!!

  1. cetatean

   TU nu-i ajungi (intelectual)acestui inginer nici la oule …picioarelor Mirunito!Habar n-ai ce profesionist este acest om.

  2. miruna

   Cetatene eu te respect desi nu te cunosc, tu de ce faci afirmatii despre mine cand nu ma cunosti? Nu am zis ca nu e un bun profesionist..am zis ca nu-mi place ca a iesit din sala cand avea un cuvant de spus…ma rog!!! Vad ca aici totul e politic…nu merita efortul

  3. cetatean

   Nu si-a putut impune punctul de vedere pt. ca era in minoritate!.Democratie inseamna majoritate, dar si sa asculti minoritatea!Numai ca in aceste comisii si in CL majoritatea, aproape absoluta, inseamna PRIMAR, adica influenta sa morbida asupra celorlalte persoane dependente de el, financiar, politic ,etc.Ai inteles Miruna si scuze daca te-am suparat!

 14. doctorul de oase

  Pentru ta.ban plusica dechizata si compania. Vreti sa pareti interesanti dar nu sunteti decat niste sputzeri marunti. Va spun ca incep cu ta.ban sa-i sucesc/rup oasele. Voi incepe cu cel mai dureros. Cu cel cu care si-a croit “nepotu”.Va urma.

 15. tina

  Pt miruna …. Cataneaso tu esti cea care scrii asa mieros si slugarnic la adresa mai narelui nostru tar. Eram curioasa cam pe cand vor incepe si slugoii sa cante la comenturi. Treaba e ca atunci cand va bubui si buboiul de la elis pavaj, ei bine atunci vom vedea cam ce fel de oameni sunteti voi astia curati si necompromisi. Ati vazut ca si asa zisul sistem perfect al lui Frunzeti a picat in parnaie, voi ticalosilor de ce oare credeti ca veti scapa de mana grea a legii. Bravo DNA. Se pare ca sunteti ultina sansa a noastra a romanilor de rand.

  1. miruna

   Daca citeai cu atentie ce am scris sau dacs stiai sa citesti..observai ca nu am luat apararea nimanui..era doar o opinie la articol. Si pentru a te face sa intelegi mai bine: afla ca nu-mi pasa cine conduce orasul, afla ca imi pasa doar sa fiu mandra ca traiesc aici, afla ca eu pot sa-mi folosesc creierul pentru ca il am si mai afla ca nu sunt slugoiul nimanui! In plus ca orice om imi doresc sa se faca dreptate si cred cu convingere ca fiecare pasare pe limba ei piere! Asa ca nu asteptam un raspuns de la nimeni…si nu pricep de ce unii chiar cred ca la articolele din acest ziar sunt doar doua tabere: taban si primar. Ei uite ssurpriza! Mai comenteaza si omul de rand…daca nu crezi…e problema ta!

 16. Bourul moldovenesc

  Uite ca Miai in persoana intra si il ameninta pe domnul Taban ca ii face si ii drege. Domnule Taban te rog sa stai linistit si sa nu te sperii de acest domn Miai care are curaj sa ameninte doar cu nick name, in rest a sters Nedelea cu el pe holurile tribunalului. A pierdut ca o muiere suparacioasa si a avut si de platit o gramada de bani acestuia.

 17. Ivancoco

  Vad ca tabara aparatorilor comunismului trece la amenintari grave si directe la persoana. E semn ca ceva i-a suparat tare si i-a atins in punctul sensibil. Var rog sa nu mai fiti asa duri cu ei pentru ca trebuie la randul lor sa fie intelesi. E ca si vorba aceea: pe timp de caldura mare daca simti nevoia de racoare ori iti cumperi aer conditionat ori te faci primar. Daca tot sunt 40 de orase cu primarii condamnati, oare de ce nu ar fi 41 ca sa fie numar rotund.

 18. Paul

  Am vazut ca o persoana le recomanda psd-istilor sa stea linistiti pentru ca tot Mihai va castiga si la anul pentru ca nu va avea un contracandidat cu sanse reale. Eu va spun ca nu este chiar asa, eu va spun ca exista o persoana cu adevarat competenta care ar putea rasturna acest sistem. Este doamna directoare Bilt Vali, o doamna ce cunoaste indeaproape adevaratele probleme ale acestui oras si in situatiia in care va dori sa participe cu siguranta va fi sustinuta de marea majoritare a resitenilor in detrimentul a ceea ce avem acum in prim plan. Sa dea Dumnezeu sa vina si soarele in orasul nostru.

  1. cetatean

   Domnule, o idee mai proasta ca asta , cu o doamna care stia de problemele orasului doar sa se duca la serviciu(bloc 800), facem intr,adevar o campania PRO actualului primar! Eu ce sp[uneam , ca daca venim cu candidati din astia gasiti la o sueta, nu avem nicio sansa de schimbare.Asa ca , voteaz-o tu si ..gata!

  2. Daniil

   Cred ca e o diversiune la mijloc, aruncarea numelui Valeriei Bilt intre candidații la primarie. Fata asta nu am auzit-o vreodată sa spună ca ar dori sa candideze la fotoliul de primar. Cred ca cineva încearcă sa o compromită ca imagine, ca si cum ea ar urmări alte interese. Nimic mai fals.

 19. Rozalia

  Este adevarat gurule ca ai probleme cu controlul balelor atunci cand vezi cateo fufa. Este adevarat ca ai mai mult de 4 sesizari la comisia de ordine publica pentru hartuire sexuala ? Este adevarat ca ai pus sa o urmareasca pe bianxa sa vezi la ce hotel se duce sa se intalneasca cu concurenta ? Este adevarat ca i-ai cantat nimeni nu ma va cum ma tu si nimeni nu te va cum te eu ? Doamna cam ce parere are despre toate acestea ? Tu esti multumit de realizarile tale ? Bun.

 20. alina

  Pt. Boul modovenesc. Nedelea impreuna cu prietenul sau mai colorat au adus Eco Bau la Resita sa ii jecmaneasca pe oameni. Sa ne spuna tov Nedelea pensionar si salariat acum la Cj ce tain a luat de la tatuatii aia care agreseaza resitenii.

 21. Tudor

  Se pare că într-un final județul Caraș Severin va avea un penitenciar amplasat la fosta unitate militară,o inițiativă bună având in vedere că va fi plină de de angajați din administrație,în special Primărie și CJ.Partea bună este că vor avea gemulețe cu o frumoasă panoramă,vor vedea de sus instituțiile și orașul care l-au distrus…Domnul Miai probabil că va avea o celulă separată pentru a nu fi linșat sexual de către cei pe care i-a băgat în mizeriile lui și care evident vor plăti.Așadar stați liniștiți,în timp cei voi dormiți,alții nu dorm,unii își scriu memoriile,alții știu ce-i așteaptă iar alții lucrează pentr a-i demasca pe acești indivizi…Ultimul volum care va fi scos de marele prozator Vali Armașu Camand chiar va fi un best seller…

 22. resitean

  Nu stiu daca domnul Paul Vasile are dreptate, oricum daca statea in puterea lui sa schimbe ceva in comisia de urbanism trebuia sa o faca nu sa semneze prezenta si sa iasa afara. Asta da dovada de lasitate. Acum cand cu totii stim ca vin alegerile si poate stimabilul domn se gandeste sa candideze sa iasa in presa cu astfel de acuzatii. Este atat de clar si se vede cu ochiul liber ce doreste sa faca. Acum, inainte de alegeri toti sunt nemultumiti, toti constata nereguli la actuala conducere. Domnule nu suntem prosti, ne dam seama! Sfatul meu, daca vreti sa candidati laidati-va cu ceva ce ati facut dv pentru cetatenii orasului, nu va construiti strategia denigrandui pe altii. ” bafta in 2016″

  1. cetatean

   N-ai inteles ca , fiind in minoritate, nu si-a putut impune punctul de vedere, pt. ca TOATE comisiile si CL sunt controlate de primar?Si asta stie toata lumea cat de cat informata, nu aceia care stau la coltul strazii si mananca seminte! ASTIA CARE P[OSTAM ASEMENEA INFORMATII, cunoastem din relatii directe cu persoana aceste lucruri!

  2. Cetatean

   Astia care postati asemenea informatii ori sunteti din sistem si, asa cum spuneam, v-ati dat seama ca vin alegerile si sariti sa improscati cu noroi in unul si altul facand lobi pentru probabil viitorul candidat, presedinte de partid. Eu tot cred ca daca dorea cu adevarat sa opreasca presupusele ilegalitati o facea si gata. Din punctul meu de vedere zona fostului Prescom arata bine acum si daca vrei sa te poti plimba o poti face pe zona pietonala de pe malul Barzavei linistit.Oricum, cu un astfel de articol nu rezolva nimic, poate doar ceva notorietate. Eu am o intrebare… de ce s-a dus la presa dupa atat de mult timp si nu a framantat aluatul cat a fost cald? Raspunsul este pentru ca niciodata nu a avut intentia sa rezolve problema .

 23. Justitiarul

  Pt. Bourul moldovenesc. Sa ne spui tu si cu Nedelea cum ati adus firma Eco Bau la Resita sa ii jecmanesca pe oameni. Dupa ce a primit um sut in fund de la primarie proaspatul pensionar Nedelea a fost primit cu bratele deschise la… C J. Sa fie oare o simpla conincidenta sau tatuatii de la Eco Bau au fost apreciati de inteligenta conducere de acolo

 24. doinacri

  Cetateanul turmentat probabil ca va fi singurul care o va vota pe Valeria Bilt si asta doar pentru postul de Marioneta Sefa

 25. tabacarusergiu

  Cele postate sunt din categoria multi da prosti . In rest va faceti iluzi iar daca asta va este candidatul V.Bilt va pot ura de pe acum sa va spalati pe cap cu eal. O semianalfabeta. vedeti si voi cu ce rimeaza…

 26. orbescusosin

  eu si barbatul sau o votom sigur. nu ar fi prima data .De sustinut acum este greu ca s-a cam ingrasat candidata noastra.

 27. O prietena

  Paul, Bilt nu a fost in stare sa conduca directia de patrimoniu dar sa candideze la primarie. Daca asta este candidata pnl o sa fie votata de Sergiu, si familia ei. Asta nu stie nici sa isi scrie bine numele. Si stiu foarte bine acest lucru.

 28. orbete.soric

  Voi ati vorbit serios cand ati zis ca vali nici nu stie sa isi scrie corect numele ? Asta pentru ca ea stie foarte bine engleza, uite ce corect scrie Who’s your daddy ? A invatato Crima.

 29. mihaita

  Ati scris atatea despre mine incat am ajuns bataia de joc a satului. Pe unde merg rade lumea de mine. Ieri am fost prin sat si mam intalnit cu diversi oameni si eu am dat buna ziua ca tot omul, dar ei cand mau vazut au inceput sa rada, unii chiar in hohote. Asa ca va rog frumos sa nu mai scrieti ca nu mai suport. Pana si la serviciu toti colegii rad pe la spatele meu. De fiecare data cand ma intorc brusc ii vad cum ma arata cu degetul si cum ii bufneste zambetul, uni ma arata chiar cu degetul din mijloc, lucru care nici mie nu mi se pare amuzant. Va rog nu mai radeti de mine.

 30. Maria

  Mda….articol de 2 lei si comentarii si mai ieftine. Daca se face, de ce se face, daca nu se face, de ce nu s-a facut. Poate toti comentatorii de meserie si asa-zisele “ziare” de apartament se gandesc de doua ori inainte sa arunce afirmatii so acuzatii aiurea. Se vede ca incepe campania…daca nu avem nimic incriminator, hai sa inventam….ca doar si povestile se pot numi stiri. Pacat ca inginerul Paul Vasile se lasa tarat in noroiul acesta

 31. dan

  Sergiu, sprijinul femeilor singure, vezi Doinita C. si Vali Bilt. Are clar o problema, la cap, cu primarul si cu primaria din Resita. De ce nu scrie si de Caransebes, Bocsa sau despre judetul nostru infloritaor. Raspunsul e simplu: de acolo ii vine finantarea. Au auzit ca a fost la Bruxelles pe banii doamnei Schelean.

  1. Daniil

   Si dacă au mai fost si alți jurnaliști la Bruxelles si Taban nu a avut niciodată vreo treaba cu Schelean, esti tu dezinformatoru de serviciu, diversionistule nenorocit care rozi papuceii la stăpân?

 32. Ovidiu

  Ma intreb ca un locuitorr al acestui oras si mie greu sa nu ma intreb atunci cand acest puz a fost aprobat dumnealui nu a participat, nu a avut nimic de obiectat si daca nu cumva acum dupa 2 ani de la acest studiu se trezeste sa intelegem ca a fost absent pana acum ? Inafara de atacuri la adresa Primarului si a Primariei mai stiti ceva ? Oare voi cei care comentati va lipseste mizeria ce era in curtea Prescomului ? Sunteti niste retardati daca se face de ce se face? daca nu se face de ce nu se face ?plecati unde si a dus mutu iapa si nu va mai dati cu parerea despre problemele urbei cu atat mai mult cu cat uni dintre “comentatori de servici ai pnl sau pdl ca oricum sunt acelasi drac “nici macar nu locuiesc in Resita.

  1. cetatean

   Ba, nu jigni oamenii care au pareri diferite de ale voastre, LINGAII PRIMARULUI,intreaba-te mai bine, care sunt retardatii, cei care arata ce nu e bine, sau cei ca tine ?

 33. Petru

  Deci dl. ing. Paul scrie in calitate de membru al Comisiei de Urbanim sau in calitate de presedinte de partid? Ca partidul are si reprezentant in Consiliul Local… dar nu era foarte stresat… oricum, in afara de promenada ce lipseste mai erau si alte solicitari care nu s-au realizat la zona “Penny” ? Nu de alta, dar acum inaintea alegerilor locale, ca tot romanul “neaos”, “La placinte inainte …”

 34. miai

  OAMENI BUNI….dimensiunea furaciunilor padurarului urban si a sleahtei lui de talhari o gasiti afisata public…astia nu se mai feresc de nimic
  Uitati-va pe site-ul Primariei la declaratiile de avere. Pai daca una ca Viorica Popa are un salariu de 6.000 lei pe o luna in calitate de sef serviciu personal(salariul legal, cuprinzand salariul de incadrare +25% spor vechime =1.800 lei LEGAL) , iar secretarul BUCUR LUCIAN ARE 7.500 LEI LUNAR, cat are un director sau primarul. Va reamintesc astea sunt furturi afisate…dar cele neafisate. Astia ar trebui toti dusi la balamuc, in conditiile in care altii mor de foame, talharii analfabeti se infrupta din banul public cu acordul padurarului….CU ACORDUL CURTII DE CONTURI…verificati de la ce partid vine seful acesteia…….asa sa le ajute Dumnezeu

 35. sergiu baban

  Baieti pentru azi am postat suficient la comanda lui boss. Hai pa baieti ca-i tarziu si va pierdeti. Atentie la notute ca se supara Schelean si compania . Hai ca sunt stresat si am fi mustrari de constiinta dar bistarii sunt mai immportanti. Pupici dragilor….

 36. ing.Paul Vasile

  Deoarece cred ca interviul a fost interpretat gresit de cativa dintre cititori,doresc sa revin cu o sinteza a evenimentelor:
  In 2014 s-a aprobat un PUZ (PLAN URBANISTIC ZONAL ) pentru construirea magazinului.Planul a cuprins zona dintre podul Prescom si podul Renel.
  Odata planul aprobat in comisie (votat inclusiv de catre mine) ,a trecut prin Consiliul Local,devenind LEGEA dupa care se dezvolta-construieste in arealul respectiv.
  Investitorul,poate modifica PUZ-ul aprobat doar prin alt PUZ ce urmeaza acelasi avize ca si primul. Abia dupa aceea poate continua investitiile pe constructiile propuse spre demolare .
  Intre timp ,atat cat primul PUZ este valabil,nu se pot da autorizatii de canstruire sau functionare pe imobilele propuse spre demolare.ACEASTA ESTE ILEGALITATEA pe care am semnalat-o in interviu.
  PUZ-ul modificator s-a inaintat acum circa 4 saptamani,deci acele constructii au fost autorizate ilegal sau daca nu a existat autorizatie de construire …este tot ilegal.La aceasta prima sedinta,mi-am spus opiniile si am plecat nervos (greseala) PUZ-ul fiind respins sau amanat din lipsa de cvorum.
  In sedinta din saptamana urmatoare mi-am spus din nou opiniile,proiectul fiind din nou amanat din lipsa de “majoritate”Comentariile si votul meu “impotriva” au fost modalitatile prin care am considerat ca pot sa semnalez ilegalitatile anterioare .
  Este cel putin ciudat sa votezi un “fapt implinit” si nimeni sa nu fie raspunzator de ilegalitatile anterioare.
  Legile care guverneaza aceste lucrari sunt valabile in toata tara,nu pot fi interpretate altfel in Resita.
  Nu cladirile care au fost modernizate reprezinta tinta luarii mele de atitudine mele ci “omisiunea” factorilor implicati in a respecta legea.
  In momentul in care in comisie va fi inaintat un PUZ corespunzator sunt sigur ca il voi vota. Nu doresc demolarea cladirilor dar mi se pare ciudat sa vad fatadele din incinta bine realizate iar cele dinspre zona centrala sa-mi zgarie ochii.Daca s-ar fi urmat toate procedurile legale de autorizare,nu cred ca arhitectii Resitei ar fi acceptat asemenea solutie.
  P.S.
  NU RETRACTEZ NICI UN CUVANT pe care l-am spus in interviu,cele de mai sus reprezentand doar o clarificare tehnica.Tehnica si legislatia nu au nimic comun cu politica si nu reprezinta atac la vreo persoana.
  In schimb,interviul poate fi luat drept atac la sistem si este doar un scurt episod.
  ing.Paul Vasile

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei