INEDIT: Cărășenii găsesc imunitatea în orice aprozar, dacă știu să o observe! 7 alimente de bază pentru o iarnă fără răceli

alimente imunitate - sambata 2 dec

 

Cărășenii s-ar putea transforma în cei mai imunizați români dacă ar știi ce să aleagă de pe tarabele piețelor sau rafturile aprozarelor. Practic, nu este nevoie decât de 8 alimente de bază, pentru un boost de imunitate, alimente care se găsesc cu ușurință cu fiecare colț de bloc.

Asupra beneficiilor acestora vorbesc și medicii care susțin că odată ce aceste câteva fructe și legume sunt consumate regulat, ne ajută să ne întărim sistemul imunitar.

Primele pe listă sunt afinele, acestea fiind considerate unele din cele mai eficiente alimente pentru întărirea sistemului imunitar. Extrem de bogate în antioxidanţi care stimulează capacitatea organismului de a lupta împotriva inflamaţiilor, acestea ajută organismul să îşi revină mai repede la normal atunci când este afectat de gripe sau răceli.

Pe aceeași listă cu afinele se află şi fructele de acai, supranumite și fructe minune pentru faptul că ajută organismul să lupte nu doar împotriva bolilor, ci și împotriva procesului de îmbătrânire.

Fructele de acai sunt renumite și pentru eficacitatea lor în procesul de slăbire, fiind bogate în vitaminele B1, B2, B3, vitamina C, vitamina E, dar și minerale precum calciu sau potasiu.

Pepenele este și el un remediu de nelipsit, cu toate că se găsește cam greu pe perioada iernii. Acesta este bogat în glutation, o enzimă antioxidantă care stimulează sistemul imunitar. Acesta ne ajută să eliminăm toxinele din organism stimulând sistemul limfatic fiind foarte bun pentru cei care suferă de boli precum Parkinson, Alzheimer, sleroză multiplă sau pancreatită.

Graţie conţinutului ridicat de antioxidanţi, ciupercile sunt și ele un aliat de nădejde împotriva răcelilor. Acestea au efecte antivirale și antibacteriene fiind bogate în vitamina B.

Și varza este una dintre recomandările de bază pentru sezonul rece. Fiind recunoscută pentru proprietățile sale nutritive, aceasta ne ajută să ne înarmăm cu antioxidanți și vitamine precum A, C și E.

De asemenea, iaurtul este cunoscut pentru faptul că oferă organismului un aport considerabil de calciu, ajutând la prevenirea răcelilor care de multe ori apar și din cauza lipsei din corp a vitaminei D. Din fericire, această carență poate fi corectată ușor prin consumul de iaurt.

Ultimul, dar nu cel din urmă este usturoiul, un remediu de bază încă din antichitate. Acesta este bogat în antioxidanți care ne ajută să ne menținem un sistem imunitar puternic și să luptăm că răcelile sau gripele, și în elemente nutritive extrem de importante pentru organism.

 

 Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei