Industria ospitalității din România, HoReCa, agonizează. Se așteaptă lămuriri de la executiv

 

herculane

Pandemia de coronavirus a pus pe butuci un segment important al economiei românești, industria ospitalității – HoReCa. Chiar dacă hotelurile nu au fost închise în această perioadă, măsurile de izolare din perioada stării de urgență și interdicțiile de a părăsi localitățile de domiciliu în această perioadă de alertă, au lăsat sistemul hotelier gol de conținut. La toate acestea se adaugă închiderea restaurantelor, a teraselor și cafenelelor, astfel încât acest segment economic se confruntă cu grave probleme, financiare în primul rând.

Invitată la Reper 24, într-o emisiune live, Mariana Molnar președinta Asociației de Turism Băile Herculane a afirmat că nu crede ca până la sfârșitul acestui an, acest segment să-și revină complet: „Am ratat tabăra de yoga, Misa, nu mai beneficiem de prezența pensionarilor și am mari semne de întrebare în ceea ce privește Festivalul Internațional Hercules din vara acestui an. Toate acestea însemnă pierderi atât pentru noi cât și pentru Primărie care nu va mai încasa taxa de stațiune, impozite și cred că e momentul ca administrația locală să-și prioritizeze turismul în gândirea de dezvoltare a acestei localități cărășene“.

De asemenea, Mariana Molnar a precizat că e nevoie ca Executivul să adopte acum, o serie de măsuri obligatorii pentru perioada când se vor redeschide terasele și restaurantele: „Ar trebui să avem un set de reguli clare pe care să le putem implementa de pe acum; nu pot să vină cu ele cu două zile înainte de decizia de a deschide unitățile de alimentație publică. Trebuie să ne pregătim din timp, pentru a asigura turiștilor siguranța de care au nevoie“.

Președinta Asociației de Turism din Băile Herculane, Mariana Molnar, a mai precizat în direct la Reper 24, că speră ca românii să aleagă pentru vacanțele din acest an stațiunile din România.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei