Încă un potenţial eșec al Guvernării PNL-USR PLUS-UDMR: PNRR!

damian

Secretomania în care a fost conceput Planul Național de Redresare și Reziliență, întoarcerea acestuia de 3 ori de către oficialii Uniunii Europene dau prilejul opoziției să atace și să critice actuala guvernare. În această notă, deputatul de Caraș-Severin al Partidului Social Democrat, Romulus-Marius Damian a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație politică în care afirmă:

„Domnule președinte, stimați colegi,

Suntem țara care la momentul actual prezintă unele dintre cele mai mari nevoi pentru dezvoltare, iar guvernanții noștri se prezintă în fața Comisiei Europene cu un Plan Național de Redresare și Reziliență la voia întâmplării.

Dovada că aceștia nu au fost capabili să scrie proiecte concrete care să aducă României fondurile necesare reprezintă eșecul în negocierile cu reprezentanții Comisiei Europene. Din fericire, mai avem încă timp până la depunerea oficială pentru a contura un plan care să conțină  propuneri concrete legate de investițiile pentru construirea sistemelor de irigații, a proiectelor de infrastructură rutieră și a celor din rețeaua de gaze, proiecte în domeniul energiei regenerabile, în sănătate și educație. Dar pentru aceasta este nevoie de dialog cu partenerii sociali, cu Parlamentul, cu partidele politice, pentru a putea așeza pe masa Comisiei Europene un Plan Național de Redresare și Reziliență bine conturat, care poate fi implementat în calendarul dat și care să servească nevoilor țării.

România urmează să primească de la Uniunea Europeană un ajutor total de 29,2 miliarde de euro, din care puțin mai mult de jumătate reprezintă împrumuturi cu dobândă avantajoasă, iar restul sunt fonduri nerambursabile.

Țin să le reamintesc guvernanților actuali că Planul Național de Redresare și Reziliență nu servește intereselor proprii ci nevoilor țării ai cărei reprezentanți au fost aleși să fie, iar din respect pentru cetățeni le cer să dea drumul unei dezbateri serioase pe această temă.

Vă mulțumesc!

Deputat

Romulus-Marius DAMIAN

Circumscripția electorală nr.11 Caraș-Severin“

 

Dan AGACHE 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei