Încă 8 comune au aderat la ADI-ul ce-și propune să aducă gazul în Valea Carașului și pe Clisura Dunării!

modelmic

Sediul Primăriei Oravița a fost gazda Adunării Generale a ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării la inițiativa președintelui ei, primarul Dumitru Ursu. Încă 8 comune au aderat la cele 21 ce formează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară.

Ordinea de zi de astăzi a ADI-ului ce-și propune să alimenteze nu mai puțin de 30 de unități teritorial-administrative cu gaz a fost una ce pune practic pe picioare această structură organizațională. A fost stabilită organigrama, pentru o bună funcționare, precum și cotizația pe cap de locuitor. Pe lângă aceste decizii administrative, 8 unități administrativ-teritoariale s-au alăturat asociației cu sediul în orașul din Valea Carașului. Este vorba de primăriile din Carașova, Ramna, Berzovia, Măureni, Fârliug, Zorlențu Mare, Sichevița, Sasca Montană. Prin hotărârea luată astăzi, cele 8 comune vor participa la întocmirea proiectului ce vizează alimentarea cu gaz metan a localităților ce fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării. Vă reamintim că anul trecut două orașe, Oravița și Moldova – Nouă, și 20 de comune (Bozovici, Răcășdia, Vrani, Vărădia, Ticvaniu Mare, Forotic, Goruia, Grădinari, Ciuchici, Șopotu Nou, Coronini, Gîrnic, Pojejena, Lupac, Ciclova Română, Naidăș, Socol, Berzasca, Ciudanovița și Cărbunari) au decis să se asocieze pentru a putea accesa fonduri pentru a racorda localitățile ce le reprezintă la alimentarea cu gaz metan.

modelmic

Ne-am întâlnit astăzi pentru a demara procedurile de funcționare a ADI-ului Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării. Pe lângă hotărârile luate privind funcționarea am mai primit și noi 8 membri. Este foarte important să ne mișcăm repede și să purcedem la întocmirea studiului de fezabilitate pentru a putea avea o imagine exactă asupra investiției. Cum la sfârșitul lui ianuarie au avut deja discuții cu cei de la TRANSGAZ și prin intervenția doamnei deputat Luminița Jivan am fost asigurați că Guvernul României va aloca fonduri pentru astfel de proiecte, trebuie să facem urgent demersurile de ordin tehnic pentru a avea tot ce este necesar în vederea depunerii cererii de finanțare la Guvern. Este un pas important pentru întreaga zonă și sperăm ca acest proiect, cu ajutorul guvernului, să devină realitate”, a declarat, pentru Reper24, președintele ADI Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării, primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

Diana RADU

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei