În comuna Berliște se află în diferite faze de derulare peste 20 de proiecte

o

Actuala lege a administrației publice locale devenită veche, ineficientă și contraproductivă, nu permite edililor să dezvolte localitățile din care fac parte. Numărul mic de salariați, lipsa unor cursuri de pregătire, cerințele tot mai mari din partea administrațiilor județene și centrale pe diferite teme, termenele scurte în care se cer documente, de cele mai multe ori imposibil de respectat, fac ca o parte a primarilor să piardă bătălia cu investițiile chiar înainte de a o începe.

Cu astfel de probleme se confruntă și edilul localității Berliște, Nicolae Orăvicean, care în pofida tuturor piedicilor a reușit să aibă la această oră 22 de proiecte aflate în derulare, pe diferite surse de finanțare: bani europeni, CNI, ADR Vest, PNDL: „Toate școlile și toate grădinițele de pe raza comunei sunt în diferite etape de reabilitare, modernizare și dotare. Rețeaua de alimentare cu apă și cea de canalizare sunt de asemenea în lucru și chiar dacă stadiul de execuție este undeva la 90%, din diferite rațiuni de proiectare nu le putem finaliza deocamdată. Pentru toate acestea ne trebuie bani pentru cofinanțări; de la Consiliul Județean avem asigurat între 5 și 7 %, iar ce am primit de la bugetul central, cu tot cu funcționare, abia dacă avem asigurat 30% din necesar”, a declarat pentru Reper 24, primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean.

Termenul de punere în funcție a rețelelor de distribuție a apei, dar și la cea de canalizare este luna iunie. Avem stația de epurare gata dar nu e pusă în funcție, mai sunt cam 200 de metri de canalizare de executat și câteva racorduri la cămine, iar apoi recepția finală. Mai avem în execuție lucrările de reabilitare a căminelor culturale din cele două Rusove, grădinița de la Berliște, cabinetul medical, căminul cultural din Berliște cu un stadiu de execuție de peste 70%“, a mai spus edilul Nicolae Orăvicean.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Gheorghe din Oravita

    Degeaba ,daca drumul de acces catre comuna nu e,nimic nu e. Faceti un drum si veti vedea cel putin 10 familii in plus pe fiecare sat

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei