„În Caransebeș se lucrează cu sârg; și în birouri și în oraș“ – afirmă edilul Felix Borcean

borcean

Chiar dacă anotimpul rece nu a permis o vizibilitatea mai mare a lucrărilor aflate în derulare în municipiul Caransebeș, administrația locală are o serie de proiecte începute care se desfășoară în această perioadă, dar se fac și pregătiri pentru perioada următoare când acestea vor crește ca intensitate, afirmă primarul orașului de pe Timiș și Sebeș:

„În perioada premergătoare unei campanii electorale, chiar în plină campanie, lumea are impresia că se accentuează ritmul lucrărilor într-o localitate, dar nu e chiar așa, cel puțin la nivelul municipiului Caransebeș. La noi se lucrează tot timpul; se lucrează și în birouri, se lucrează și în oraș. Cu toate acestea, cele mai vizibile transformări sunt cele pe care cetățenii le văd pe stradă. În anumite locuri, în care salariații serviciului de întreținere și reparații execută diferite lucrări. Se lucrează, de asemenea, într-o manieră mai puțin plăcută pentru caransebeșeni, dar cu utilitate; mă refer la acele zone în care este spart carosabilul pentru introducerea rețelelor de apă sau canal, sau de gaz după caz, ori alte lucrări care nu sunt confortabile într-un anumit moment dar care reprezintă activități importante pe termen mediu și lung. Acum, cel mai intens se lucrează la pregătirea Parcului Teiuș, pentru cei care sunt cei mai interesați să se bucure de liniștea și frumusețea acestuia, copii și părinții lor. Vom avea o nouă față a Teiușului în acest an: la sfârșitul anului trecut am amenajat dâlma pietonală, vom pregăti și alte surprize, un concept nou de locuri de joacă, modificarea tuturor aparatelor ce vor fi înlocuite, pregătim terenuri noi de sport, în partea dreaptă a stadionului CFR, o zonă neamenajată până acum. Este o activitate efervescentă“.

Activități concrete sunt și în interiorul Primăriei, a mai precizat Felix Borcean: „Se face treabă serioasă; se lucrează la proiecte pentru că există o avalanșă de oportunități de pe care o au toate localitățile din România și nici noi nu vrem să fim mai prejos. Pot să vă spun că că pe proiectul destinat spitalelor Covid, ni s-a aprobat o finanțare europeană de 39 de milioane de lei, care cred că este benefică, atâta timp cât spitalul este la această oră în centrul atenției și cât de curând vom putea vorbi despre această unitate sanitară la superlativ. Banii vor fi folosiți la achiziția de echipamente medicale, paturi de ATI și tot ce va fi nevoie pentru îmbunătățirea actului medical“.

Din cauza situației epidemiologice a fost amânat nu doar concursul pentru ocuparea postului de manager a Spitalului Municipal din Caransebeș, ci toate concursurile, inclusiv cele pentru ocuparea unor posturi din Primărie, a mai afirmat edilul Felix Borcean. Acesta a mai precizat că în cazul gunoaielor din zona Gara Mică, Primăria a luat decizia intensificării transportului către haldina de la Lupac.

„Vom solicita un audit extern la societatea Transal pentru a afla detaliile privind muntele de gunoi în apropierea cartierului Pipirig, să știm și noi cum s-au cheltuit banii societății. Primăria subvenționează și transportul gunoiului și măturatul stradal și cu toate acestea, în ultimii ani această societate a acumulat datorii. Vom avea o discuție serioasă și un plan de management foarte bine pus la punct, pentru că aceasta trebuie să devină profitabilă și există toate premisele pentru acest lucru. Ducem în prezent gunoiul la groapa de la Lupac; am găsit și o firmă care ne ajută la intensificarea transportului pentru a crește de la două transporturi la 10, zilnic. Trebuie să facem acest lucru pentru a curăța zona și a evita amenzile pe care tot cetățeanul ar trebui să le plătească“, a mai declarat Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș pentru Reper 24 live.

 

Dan AGACHE

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei