În Băile Herculane s-a deschis centrul de vaccinare

bh1

La Căminul Cultural din cartierul Pecinișca din Băile Herculane este funcțional de ieri, centrul de vaccinare care va deservi locuitorii din oraș, din zona limitrofă și nu numai, a precizat pentru Reper 24, primarul Cristian Miclău.

Inițial centrul era situat în sala liceului din localitate, dar cum au început copiii școala, am considerat necesar să-l relocăm, pentru nu a afecta activitatea acestora. Noul centru este pregătit în totalitate, avem contractele cu medicii semnate, avem și dotările necesare, circuite separate și am verificat personal, împreună cu viceprimarul, dacă totul este pregătit“, a explicat edilul.

bh2

„Avem 5 medici, 5 asistente și 3 registratori. Din păcate, nu ne-am putut baza pe medicii de familie așa cum am dorit inițial, pentru că aceștia, pe lângă orele petrecute la cabinetele individuale, lucrează și la ambulanță și la cele două centre de permanență de la Iablanița și din Herculane. Nu ar mai fi avut când să fie prezenți și în centrul de vaccinare, așa că am optat pentru medici de alte specializări“.

bh3

Cei care doresc să se vaccineze la acest centru o pot face printr-o programare la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Băile Herculane, cât și pe platformă. Administrația orașului ar dori, funcție de numărul de doze ce vor fi primite, să fie funcțional 7 zile din 7. În ceea ce privește dozele, acestea vor fi direcționate către centrul de la Pecinișca posibil, de săptămâna viitoare, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, Daniel Botgros.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Rusmir Razvan Ionel

    Felicit actuala administratie pentru logica schimbare a locatiei Centrului de VACCUNARE COVID ZONA HERCULANE , de la Sala de sport Liceul Hercules ia CAMINUL CULTURAL PECINISCA HERCULANE , locatie datorate Programului de reabilitare a asezamintelor culturale -REABILITARE , MODERNIZARE SI DOTARE CAMIN CULTURAL PECINISCA , ORAS BAILE HERCULANE, JUDETUL CARAS SEVERIN .Prin acel proiect al anilor 2012 , s-a reabilitat , modernizat , extins si dotat Caminul cultural Pecinisca .Astfel pe langa sala de spectacole cu 200 locuri in cadrul imobilului ( la etaj ) s-a amenajat o sala pentru CLUBUL PENSIONARILOR ,BIBLIOTECA ( doua sali din care una depozit de carte ) , sala de internet , si CLUB PENTRU TINERI (doua sali ).Valoarea totala a proiectului a fost 1.743.762 RON . Felicitari pentru utilizarea acestui obiectiv , util tuturor locuitorilor .

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei