Ianăş Roşeţi a fost arestat preventiv pentru 30 zile

inasr

Update: Tribunalul Timiş a decis ca Ianăş Roşeţi să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. În timpul audierilor acesta  a susţinut că nu ştie cum au ajuns la el banii primiţi şpagă. 

Conform unui comunicat al DNA, Ianăş Roşeţi, în calitate de director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Caras –Severin, a pretins de la un denunțător diferite sume de bani, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia condusă de către Roşeţi.

……………………………………………………………

Şeful Direcţiei de administrare a domeniului public şi privat din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Ianăş Roşeţi, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 9.000 de lei dintr-un total de 8.000 de euro ceruţi pentru atribuirea de contracte în mod preferenţial.

Ianăş Roşeţi a fost reţinut noaptea trecută de către procurorii DNA din Timişoara, sub acuzaţia de luare de mită, urmând ca astăzi să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

La ieșirea din sediul DNA Timișoara, Roşeţi a declarat că este nevinovat. Acesta susține că nu știe cum au ajuns în casa sa banii găsiți de procurori.

Conform Pressalert, potrivit celei mai recente declarații de avere depuse pentru funcția de director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin, Ianăș Roșeți deține în acest moment un total de 1.546 de metri pătrați de teren intravilan în Caransebeș și în comuna Teregova, dar și 6 hectare de pădure în zona Teregova, obținute prin Legea 18. Tot în localitatea natală Roșeți are și o casă moștenită, în timp ce la Caransebeș a cumpărat un apartament în 2002 și o casă în 2007. La rubrica „bunuri mobile” apare doar un Tractor, cumpărat în 1992. Ianăș Roșeți are la bancă 117.396 lei, în depozite sau conturi curente.

Salariul său de funcționar public a fost, în ultimul an, de 34.237 lei, mai informează Pressalert.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei