Hotărâre a Consiliului Local Reșița, contestată de omul de afaceri Costel Ciobanu! Ce spune primarul Ioan Popa?

popa

Consilierii locali reșițeni au respins o plângere prealabilă formulată  de către societatea CODA SERV SRL împotriva proiectului de hotărâre prin care casele de pariuri și jocuri de noroc, magazinele second-hand și casele de amanet vor fi interzise în zona centrală și pe bulevardele din Reșița.

Coda Serv, societatea omului de afaceri Costel Ciobanu, solicita „anularea hotărârii deoarece  au fost încălcate prevederile art. 45 din Constituția României referitor la libertatea economică, art 135 și 136 din același act normativ, oug 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc”, după cum se arată în plângerea prealabilă înaintată administrației locale, plângere respinsă însă de consilierii locali.

Am primit de la una din nenumăratele firme care își desfășoară activitatea de profil în oraș, o contestație pe care am respins-o. Dacă dânșii consideră că trebuie să meargă mai departe sunt liberi să o facă, însă este situația unei cazuistici deja judecată la Bihor, la Oradea. Nu au nicio șansă”, a precizat primarul Ioan Popa.

Proiectul privind interzicerea caselor de pariuri sau jocuri de noroc și a magazinelor second-hand în centrul Reșiței și pe bulevardele din oraș a fost adoptat în noiembrie 2019. Conform proiectului, agenții economici care desfășoară astfel de activități și au sediile în aceste zone au la dispoziție doi ani de zile pentru a-și regândi afacerile sau pentru a găsi o nouă locație în care să își desfășoare activitatea.

„În Reșița avem peste 85 de case de pariuri, de jocuri de noroc. Este deja o problemă socială, adicția asta, oamenii au devenit ca și alcoolicii, fumătorii. Am în vedere în mod special tinerii,  sunt persoane care muncesc în străinătate și trimit bani acasă și sunt oameni care consumă banii aceștia în câteva zeci de minute.

Limitarea lor ca și dispersie în oraș, în special pe zonele principale, va determina cu siguranță scăderea interesului pentru ele, pentru că nu le vor mai găsi așa ușor. Asta este speranța noastră”, explica la momentul respectiv edilul. În ceea ce privește magazinele second-hand, Popa declara că nu are nimic împotriva acestui gen de afacere, dar că acestea nu trebuie să existe în zonele centrale și pe bulevarde.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. zero

  „Nu au nicio șansă”, a precizat primarul Ioan Popa

  Mda.
  Justiţia se mişcă încet, cu greşeli şi înşeli.
  Totuşi, Gh. Ciuhandu a pierdut procesul pentru HCL-ul care permitea “răpirea” şi ulterior “răscumpărarea” autoturismelor, prin abuz cu poliţia locală.
  Ba a mai pierdut şi mandatul de primar în Timişoara. Definitiv.
  De ce oare? :)

 2. dan

  Buna, dar sunt attea baruri si terase in jurul liceelor sau scolilor, pe acestea nu le vedeti ? sau poate doriti sa mutati si jocurile de noroc in apropierea scolilor….

 3. ADIO CASE DE PARIURI

  Tare cred ca sunteți poseori de case de pariuri , nu stiu ce va deranjează pe voi toată treaba asta , mai puțin deschideți case de parirui si in scari de blocuri , mai mergeti in plm de gunoaie cu aparatele voastre , mergi sa cumperi carne pariuri , mergi sa cumperi pâine pariuri , mergi la CODA sa bei un suc sa manci ceva , ai si cazino si case de pariuri , mai mergeți dreq , de tot sa le interzică, cel puțin sa scoata aparatele , sa rămână doar pariuri atâta, FOARTE BINE PRIMĂRIA , cred ca din contra vă vor vota mult mai mulți

  1. zero

   Poate că sunt afectaţi posesorii de magazine (second-hand, maşini) … că doar tot la “jocuri de noroc” intră şi astea. Merge … nu merge :)
   Facem pariu?

 4. VIRGIL

  Bravo Primăria !
  Dar am și eu o întrebare domnule Primar.
  Terenul de fotbal la 50 de m de locuințe din Parcul Siderurgistului unde locatari au probleme cu parcările , cu înjurăturile și mai nou cu terasa cum o explicați domnule Primar ..apropo Johannis a promulgat o lege, și mă întreb Poliția Locală de ce nu o pune în aplicare?

 5. Marin

  Gand spunem stop la muzică, în centru .Mai precis la pizzeria de lîngă rest.Nera.Vineri și sâmbătă este infern.Pot să facă tot felul de manifestări, dar să nu deranjeze locatarii din zona

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei