Haur avem, da fer este? – pamflet

a

Încerc și eu ca tot prostul să înțeleg ce se întâmplă cu țara asta după niște amărâte de alegeri care nu au prezentat interes nici măcar pentru alegători. Orban demisionează după ce clamează câștigarea alegerilor. Măi să fie; dar oare cum ar fi reacționat dacă le-ar fi pierdut. Iohannis iese la teveu și-și pune cenușă în cap că a cam sărit calul în campanie, dar a fost doar de dragul democrației, asta după ce OSCE l-a urecheat zdravăn. Cioloș se vede premier și oferă liberalilor caietul cu tema pentru acasă, să o studieze până la întâlnirea de la Cotroceni.  Pesedeii țopăie de bucurie că au câștigat alegerile dar nici ei nu știu la ce le va folosi această victorie. Verzii din Harghita și Covasna calculează la rece opțiunile și vor hotărâ într-un final cu cine vor să guverneze, că doar de asta s-au organizat alegeri în românica. Cam asta e imaginea în seara primei zile, post alegeri parlamentare. Un film prost cu final previzibil la care vei plânge cu siguranță după banii dați pe bilet.

Dar parcă mai lipsește ceva din ecuație… A sunt cei de la Haur care nici nu știu cu ce tramvai se ajunge la Palatul Parlamentului și au anunțat deja că sunt Gică contra. „Nu facem nici un fel de alianță cu nimeni“ strigă ei în gura mare așa cum au fost învățați pe stadioanele de fotbal. Da va întrebat cineva ceva de vorbă? Vă băgați și voi așa în seamă, să aveți subiect de vorbă, cred. Unii spun că vin din taigaua sovietică dar nu prea cred; alții că sunt urmașii legionarilor , dar nici asta nu e cu putință. Și atunci cine sunt? Ce val i-a adus în Parlamentul României?

Apariția lor e cauzată de prestația partidelor românești aflate la guvernare de-a lungul celor 31 de ani de așa zisă democrație și bunăstare europeană. Sunt emanația dezinteresului față de nația română a politicianului dâmbovițean, foarte ocupat de afacerile sale personale și mai puțin de starea națiunii. Sătul de toate acestea, electoratul a decis pe de o parte să nu mai meargă la vot (prezența slabă la urne le-a permis un scor atât de mare), iar pe de altă parte să voteze un partid despre care se știa puțin, și asta mai mult din revistele de scandal decât din cele de politică. Și uite așa ne-am făcut mai bogați cu 8 procente de Haur în parlamentul României.

Avelto grija Hauracilor! Să nu vă împingă necuratul să virați la stânga prin Giulești că adios cu voi. Acolo despare ferul cât ai zice pește, darămite haurul. Avelto grija și la colegii de șmechereală parlamentară că erau unii ciorditori și s-ar putea să vă dispăreți mo. Avelto grija.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Petru Suliman

    ???? Lipsa de cultură civică, dezbinarea, egoismul material, toate însămânțate cu grijă de urmașii comuniștilor (PSD- iștii), ne- au adus în starea actuală. Cum istoria se repetă, noi nu vom putea decât să fim simpli spectatori la calitatea actului politic, precum și culoarea,, pestriță ” a aleșilor. Așa că… Avelo baftalo praleo, ????baftalo SUMNACAI..(vezi traducere ) ????Să ai noroc frate, noroc.. AUR????????

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei