GÂNDIRE AFORISTICĂ (33)

modelmic

Vârsta te duce la biruinţă morală. Simţurile ti-o desmint.

#####

Intr-o realitate primitiv materialistă valorile cultural-artistice fie dispar, fie sunt pervertite în kitsch-uri. Scriitorii improvizaţi vor premii pentru găselniţele lor, iar artiştii de mahala vor aplauze. Galii au cucerit Roma. Prin contrabanda modernă aurul cultural-artistic nu le va reveni însă barbarilor învingători, ci va emigra spre zări mai favorabile.

#####

Prin Aparatul de fotografiat Günter Grass a fost văzut Decojind ceapa. Si a luat Premiul Nobel.

“Maestrul”, cu douăzeci de volume publicate, şi-a comandat doi saci de ceapă. Roşie.

9

#####

MARELE MISTER

Filosofia – “ştiinţa generalităţilor” (Noica)

Filosoful – specialistul în generalităţi.

Germania – ţara celor mai importanţi filosofi, după eleni, este şi patria specialiştilor auto.

#####

Non multa sed multum.

Mai puţin pe orizontală, altminteri rişti să întâlneşti, fără să cunoşti. Mai mult pe verticală, ajungi să cunoşti şi ceea ce nu întâlneşti!

#####

Octavian Apahideanu

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Nuti Getia

  E greu cu realitatea in care scara valorilor este inversa in toate domeniile, totusi, pt. cei care traiesc in spiritul valorilor care sprijina viata, este o biruinta ! :) Duminica frumoasa domnului Octavian Apahideanu si gazdelor Reper24 !

 2. Sergiu TABAN

  Sincere felicitări domnului Dr. Octavian Apahideanu pentru consecventa avuta in demersul sau cultural. Respectul redacției Reper 24

  1. Octavian Apahideanu

   Viață frumoasă dumneavoastră, stimată doamnă Nuți Geția. Într-o lume în care multe apar cu josul în sus, conversațiile noastre sunt reparatorii. Mulțumesc, așadar.

  2. Octavian Apahideanu

   Sunt bucuros de corespondența noastră de interese culturale și de colaborarea noastră la fel. Aprecierile colectivului redacțional înseamnă mult, plecând de la valoarea redactorilor. Mulțumiri respectuoase și fie să dureze conlucrarea. Vivat, crescat, floreat in aeternum Reper24h!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei