GÂNDIRE AFORISTICĂ (31)

modelmic

Te percep, pot fi chiar tolerant, dar nu-mi cere să te si aplaud.

#####

EVOLUŢIE

“Când eram tânăr si savuram cu lăcomie fiecare roman, trăiam un sentiment uluitor de libertate si încredere în mine.” Orhan Pamuk.

Eu, astăzi stiu că libertatea este limitată, încrederea în mine, înşelătoare, si romanelor le prefer muzica.

#####

Luxul estetic si cel moral sunt posibile de la un anumit grad de îndestulare economică. Boema artiştilor tine de visele hollywoodiene. Sărăcia este cvasi- incompatibilă cu viata morală şi cu cizelarea estetică. Cu siguranţă Molière s-a înşelat când a afirmat “Sa misère est sans doute une honnête misère.” Mizerie onestă nu există; tot francezii spun: “Collier de misère” şi “Il faut vivre!”

#####

Frica de neîndestulare pare a stăpâni omul actual. De parcă n-ar fi destul pentru o viată meschină, i se adaugă vanitatea aparentei contrare.

Călugărul si cărturarul zâmbesc. Îndestularea lor nu este în primejdie.

#####

Grăbire a progresului social: să-l alegem în fruntea noastră pe Usain Bolt; uitati-vă ce picioare sprintene are. Si să fugă spre, nu dinspre.

#####

Octavian Apahideanu

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Nuti Getia

    Bogatiile spirituale, care ne dau implinirea si fericirea, raman in noi, nimeni nu ni le poate lua ! Asa ca putem zambi si noi ! :)
    Multumim domnului Octavian Apahideanu ! Sarbatori fericite ! <3

    1. Octavian Apahideanu

      Plecăciune, stimată doamnă Nuți Geția, pentru gestul și conținutul comentariului. Întocmai acesta a fost sensul aforismului. Doar familiarizații cu unele trăiri le pot percepe la alții. Mulțumesc comunității percepțiilor. Paști împlinit! La fel gazdelor acestui dialog.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei