Frunzăverde și Ghiorghioni, spate în spate pe holurile Tribunalului Caraș-Severin!

modelmic

Cei doi piloni de la conducerea județului, Sorin Frunzăverde și mâna sa dreaptă, Ionesia Ghiorghioni trebuiau să ajungă astăzi din nou în fața instanței. În așteptarea procurorului DNA care se ocupă de caz, cei doi au ocupat fiecare câte un loc pe holul Tribunalului Caraș-Severin, cât mai departe unul de celălalt.

Președintele Consiliului Județean și fostul vicepreședinte Ghiorghioni au fost trimiși în judecată pentru instigare la șantaj, respectiv șantaj. Mai exact, cei doi sunt acuzați că ar fi făcut repetate presiuni asupra primarilor din județ pentru a-și îndrepta voturile spre Klaus Iohannis în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale. Cei doi îi amenințau pe edilii-șefi cărășeni că le vor tăia finanțarea dacă nu respectă cerințele.

În așteptarea procurorului DNA care se ocupă de dosar, Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni s-au așezat spate în spate pe holurile instanței cărășene, fără a schimba vreun cuvânt sau privire. Și asta pentru că amândoi se află sub control judiciar, fiindu-le interzis să comunice unul cu celălalt.

După așteptarea în tăcere, cei doi au plecat acasă, și asta pentru că apărătorii lui Ghiorghioni au solicitat o nouă amânare înainte de audieri celor doi pe motivul că unul dintre avocați se ocupă abia de ieri de caz și nu a apucat să studieze dosarul.

Astăzi ar fi trebuit să se discute revocarea controlului judiciar pentru Ionesie Ghiorghioni şi întoarcere acestuia după gratii după ce Poliţia Oţelu Roşu a constatat că fostul vicepreședinte al Consiliului Județean a încălcat interdicţia de a se întâlni cu martorii din dosar.

Potrivit Pressalert, procurorul de şedinţă a cerut respingerea solicitării pe motiv că „ambii inculpaţi au apărători încă din faza de urmărire penală și cunosc dosarul. A invoca în mod abuziv dreptul la apărare că vine câte un nou apărător la fiecare termen este doar o modalitate de a tergiversa. Fiecare dintre inculpați au primit încă de acum două luni. Nu este absolut deloc justificat de a amâna încă o dată momentul audierii”.

Mai mult, avocatul nepotului lui Ghiorghioni a anunțat că acesta va merge pe  procedura simplificată, care presupune recunoaşterea integrală a faptelor şi reducerea limitelor de pedeapsă.

Următorul termen la care Frunzăverde și Ghiorghioni se vor întâlni în fața instanței cărășene este data de 19 august.

Alexandra JURCA

Foto: Pressalert

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. GOGO

    Cine mai credea ca acesti mastodonti vor ajunge sa plateasca pe lumea asta?????????
    Fiecare ajunge la un moment dat unde ii este locul.
    Sa vedeti ce mai urmeaza.
    Sau mai exact cine………..

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei