„Fruncea Banatului“ în coada clasamentului. Caraș-Severinul printre ultimele județe din România la plata cotizației

aaa

Klaus Werner Johannis, președintele României va participa luni 17 februarie, la lucrările Adunării Generale a Asociației Comunelor din România. Ordinea de zi a întâlnirii anuale cuprinde între altele, o serie de proiecte de legi ce vor fi înaintate reprezentanților a patru ministere, prezenți la lucrări.

Primarul comunei Marga Nicolae Beg, șeful delegației cărășene, a vorbit despre acestea: „ Avem un proiect ce va fi înaintat Ministerului de Finanțe pentru echilibrarea bugetelor comunelor mici. În Caraș-Severin sunt multe astfel de comune care sunt dezavantajate din acest punct de vedere. Un altul, ce va fi înaintat Ministerului Sănătății se referă la înființarea în fiecare comună, a unui asistent medical comunitar, plătit de către Minister. Avem o populație îmbătrânită și ar fi foarte bine dacă la nivelul comunelor ar exista un astfel de asistent medical comunitar, care ar putea să rezolve multe din problemele vârstnicilor din comunele din țara noastră“ – a mai spus Nicolae Beg.

Alte două proiecte de legi vor fi trimise Agenției Naționale de Cadastru, referitor la multele proprietăți neintabulate, respectiv Ministerului Educației. „Educația preșcolară, școlară și gimnazială în fiecare comună, este titlul acestui proiect și se referă la găsirea și promovarea tinerilor talentați în diferite domenii de activitate: arte plastice, sport, muzică, astfel încât aceștia să fie îndrumați spre activități în care pot performa“, a precizat primarul din Marga.

Caraș-Severinul este compus dintr-o delegație din care, pe lângă edilul Nicolae Beg, mai fac parte primarii din localitățile: Berzasca, Bozovici, Turnu Ruieni, Luncavița, Brebu, Băuțar, Buchin, Cornereva, Ramna, Văliug, Iablanița, Copăcele, Zorlenț, Ciudanovița, Ocna de Fier și Coronini. Primarii cărășeni au fost acuzați de o slabă implicare la nivelul județului: „ Așteptăm decizia de înființare a Asociației Județene de la Tribunalul Caransebeș și atunci sper  să creștem gradul de colectare al cotizației, astfel încât să nu mai fim dați ca exemplu negativ pentru că ar fi păcat, avem proiecte, ne implicăm, dar nu reușim să strângem cotizația“, a declarat primarul Nicolae Beg.

Tot domnia sa a pregătit o întrebare către șeful statului ce-i va fi adresată la întâlnirea de luni, care se referă la Voința poporului, care nu înseamnă alegeri parlamentare anticipate ci un Parlament cu 300 de reprezentanți, cum rezultă din Referendumul din anul 2009. O altă întrebare, conform surselor noastre, va fi trimisă către șeful statului de primarul din comuna Albota și va viza răzgândirea lui Klaus Johannis cu privire la centralizarea puterii în mâinile unei singure formațiuni politice. „Când era PSD-ul la putere, era rău să aibă toată puterea. Acum când e PNL-ul e bine?

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei