Fostul primar al comunei Bozovici, Aurel Miclea, scapă de închisoare! Curtea de Apel a desființat sentința Tribunalului Arad!

 modelmic

Fostul primar al comunei Bozovici, consilierul județean Aurel Miclea, condamnat la trei ani de închisoare cu executare, nu mai ajunge după gratii, după ce Curtea de Apel Timișoara a desființat sentința inițială, dată de Tribunalul Arad.

Miclea a fost acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită, în celebrul caz al fraudării fondurilor europene prin intermediul APIA Caraș-Severin. Procurorii DNA au susținut că acesta ar fi primit mită 150.000 de lei pentru atribuirea în mod discreționar a unor contracte de concesiune a pajiștilor comunei Bozovici.

 „Prin mijlocirea inculpatului Anculia Romică Pavel, oamenii de afaceri Sauca Vasile și Văcariu Eftime Darius i-au remis edilului comunei Bozovici sumele de 135.000 lei respectiv 15.000 lei.

Ca urmare a acestor înțelegeri, în data de 11 mai 2012, inculpatul Miclea Aurel a redactat contractul de concesiune cu titlu gratuit avut în vedere cu inculpatul Sauca Vasile, ce privea o suprafață de 365,62 ha pășune aparținând comunei Bozovici.

Ca urmare a arestării preventive a inculpatului Anculia Romică Pavel nu s-a mai încheiat și contractul de concesiune a unor suprafețe de pășune aparținând comunei Bozovici cu inculpatul Văcariu Eftime Darius”, se arata în rechizitoriul întocmit de procurori.

În același dosar, judecătorii de la Tribunalul Arad au decis să îl condamne pe Eftime Darius Văcariu la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de dare de mită.

Sentința Tribunalul Arad a fost însă desființată de Curtea de Apel Timișoara, care a respins apelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Timişoara și a admis în schimb apelurile declarate de Aurel Miclea și Eftime Darius Văcariu.

În temeiul art. 81 C.p. din 1969 dispune suspendarea condiţionată a pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Miclea Aurel pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 254 C.p. din 1969 raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 C.p.. În temeiul art. 82 C.p. din 1969 stabileşte termen de încercare de 5 (cinci) ani pe seama inculpatului Miclea Aurel. În temeiul art. 71 alin. 5 C.p. din 1969 pe durata suspendării executării pedepsei principale se suspendă executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului Miclea Aurel. Atrage atenţia inculpatului Miclea Aurel asupra dispoziţiilor art. 83 C.p. din 1969. II”, se arată în decizia pe scurt a Curții de Apel.

De asemenea, magistrații au decis reducerea de la 2 ani la 1 an de închisoare a pedepsei aplicate lui Eftime Darius Văcariu pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită:

„Reduce de la 2 ani închisoare la 1 (un) an închisoare pedeapsa aplicată inculpatului Văcariu Eftimie Darius prev. de art. 255 C.p. din 1969 raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 C.p. Înlătură dispoziţiile privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate acestui inculpat. În temeiul art. 81 C.p. din 1969 dispune suspendarea condiţionată a pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatului Văcariu Eftimie Darius pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 255 C.p. din 1969 raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 C.p.. În temeiul art. 82 C.p. din 1969 stabileşte termen de încercare de 3 (trei) ani pe seama inculpatului Văcariu Eftimie Darius. În temeiul art. 71 alin. 5 C.p. din 1969 pe durata suspendării executării pedepsei principale se suspendă executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului Văcariu Eftimie Darius”.

Decizia Curții de Apel Timișoara este definitivă.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei