Final de mandat pentru Bojan BUTULIJA la cârma echipei de handbal rossonere

a

La Sala Polivalentă a avut loc, la sfârșitul acestei săptămâni, o conferință de presă susținută de către Bojan BUTULIJA prin care fostul antrenor al echipei reșițene de handbal a dorit să-și ia „rămas bun de la echipă” în mod oficial. El a ţinut să transmită un mesaj fanilor handbalului reşiţean: „o echipă se iubeşte indiferent de rezultate!”

„În primul vreau să vă mulțumesc că ați venit să mă ajutați să-mi iau rămas bun de la echipă. Din momentul în care am revenit aici, acum un an și jumătate, știam că fiecare început are și un sfârșit. Speram că nu va veni așa repede finalul, un an și jumătate a trecut foarte repede. Trebuie să mulțumesc, în primul rând, domnului Cristi PĂTRU și domnului primar Ioan POPA pentru că am primit șansa să conduc echipa aceasta. Din păcate pentru mine, dar şi pentru echipă, n-am avut așa mult succes ca și în perioada în care am fost jucător.

Dacă vorbim de ultimele șase luni, pentru noi a fost un sezon cu probleme pentru noi, mă refer la partea tehnică, sistemul de desfășurare al competiției, dar și nerezolvarea actelor pentru jucători, toate acestea contribuind la obținerea unor rezultate necorespunzătoare. Nu vreau să fie o scuză pentru mine și, chiar cu toată inima, vreau să preiau vina asupra mea pentru toate rezultatele avute. Îmi pare rău, pentru că în ultimele trei meciuri din care am câștigat două (n.r. victorii cu HC Buzău și Magnum Botoșani, respectiv o înfrângere în fața echipei CSM Bacău) am arătat niște semne de viață și ne-am încadrat ca echipă. După aceea, ne-am trezit cu vestea că echipa se desființează. Pentru mine a fost o veste foarte tristă, normal că și pentru jucători. După câteva zile am aflat că Primăria vrea să găsească o cale să se continue cu jucători tineri, fără străini, normal și fără mine, pentru a mai micșora bugetul cât mai mult.

Ce pot să spun, mi-a făcut plăcere să lucrez aici, să revin în Reșita! Îmi pare rău că nu am putut să atingem rezultatele pe care noi le-am dorit. Eu și, sunt sigur, secunzii mei – Ilie VAIDASIGAN şi Cristian „Paloma” IONESCU, am pus și trup și suflet aici. Din păcate, nu a ieșit cum trebuie dar, asta este, mergem înainte. Sper ca echipa și jucătorii să găsească în continuare liniște, răbdare și forță și să aibă o prezență cât mai bună în viitor. Campionatul începe deja pe 3 februarie (n.r. primul meci din retur va fi împotriva echipei CSM Focșani 2007) și nu au mult timp și aș fi foarte fericit să reușească să obțină mult mai mult decât am reușit noi până acum. Eu am vorbit pe data de 3 ianuarie cu domnul primar, când mi-a zis că vrea să desființeze echipa. Eu am stabilit ca pe data de 8 ianuarie să ne reunim, să începem pregătirea pentru retur. Am transmis jucătorilor această decizie, pentru ca fiecare să aibă timp să-și găsească echipă sau alte variante. Am organizat o întâlnire în acest sens, la Sala Polivalentă, în data de 11 ianuarie. Din păcate nu au fost toți jucătorii, lipsind unii jucători. Să spunem că pe data de 11 ianuarie mi-am luat ultimul „la revedere”. După o săptămână am aflat că echipa va merge în continuare. Dacă s-ar fi avut mai multă răbdare cu echipa, sunt convins că am fi abordat altfel partea a doua a campionatului, am fi avut o altă față, pentru că în ultimele trei meciuri am adus o altă energie.

În afara antrenamentelor, o echipă se construiește și în timpul campionatului, mai ales o echipă cum am fost noi, cu mulți jucători noi, abia din etapa a X-a jucând în formulă completă. Important este ca Reșita să aibă o echipă de handbal unde jucătorii tineri să poată juca și să progreseze, pentru ca fiecare dintre ei să poată deveni, dacă își dorește, jucători profesioniști. Suporterii reșițeni sunt învățați cu rezultatele din trecut, dar să nu uităm că în spatele acelor rezultate a stat și un buget enorm. Nu trebuie să fim suparăți, și eu mă simt puțin reșițean pentru că și după ce am plecat și oriunde am jucat, am revenit și am petrecut cel puțin câteva săptămâni în fiecare an. Le transmit să aibă răbdare și speranță pentru că, până la urmă, o echipă se iubește indiferent de rezultate!”

Returul campionatului Ligii Zimbrilor se va relua printr-un turneu între 3 – 4 februarie, care se va desfășura la Sfântu Gheorghe, cu disputarea etapelor cu nr. 16 şi 17. Echipa noastră va avea de înfruntat echipele CSM Focşani 2007, respectiv CSM București. În prezent, rossonerii ocupă locul 14, cu 6 puncte acumulate. De menționat este faptul că echipa AHC Dunărea Călăraşi s-a retras din campionat, toate rezultatele ei fiind anulate.

 

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei