Fermier din Greoni, lovit cu mașina de șeful unei societăți care și-a făcut drum ilegal prin pășunea lui! „Asta fac firmele străine în România!”

ciulin

Un fermier din Greoni a fost accidentat intenționat de către unul din directorii unei societăți cu sediul în Oravița, care activează în domeniul agricol, doar pentru că a îndrăznit să-și susțină dreptul pe care îl are asupra unei pășuni.

Între cei doi ar fi existat conflicte mai vechi, doar că de data acesta fermierul Gheorghe Ciulin s-a simțit nedreptățit și a mers să-și susțină poziția față de ilegalitățile comise de către cei din asociație, spune el. Pentru că dețin mai multe terenuri, cei din asociație și-au croit drum de acces la proprietăți prin terenul cu calitate de pășune pe care Ciulin îl are în concesiune de la Primăria Grădinari.

Firma aceasta care este aici în Greoni, sunt mai mulți asociați, și-a făcut drum în diagonală printr-o parcelă de-a mea în care eu am trei Pachete (APIA) și dacă vine vreun control și găsește drumul în diagonală, risc probleme mari și totodată să mă afecteze la întreaga subvenție pe întreaga cerere și eu le-am solicitat telefonic să nu mai circule pe acolo”, ne-a declarat Gheorghe Ciulin, fermier din Greoni.

Doar că, mai spune bărbatul, intervenția telefonică nu i-a fost de nici un folos, cei din societate circulând în continuare pe drumul făcut de aceștia prin pășunea pe care o deține Ciulin.

Joi, însă ei au circulat iarăși și când am văzut că trece tirul cu cereale, am văzut că vine și Jeep-ul m-am gândit că e unul dintre șefi. S-au dus în apropiere de parcela mea unde aveau grâu și m-am dus acolo și i-am zis directorului Mircea Nicola: nu te gândești că am trei pachete și îmi faci probleme pe întreaga cerere, și acum o să îmi mai spui că tractoriștii, că nu au știut, când tu în persoană acum ai trecut pe acolo? Mi-a strigat de la distanță: cu mine vorbești? Da, cu tine vorbesc! Și i-am zis să stea acolo că vin eu la el și vorbim. El însă s-a urcat în Jeep și a venit în trombă spre mine. Eu i-am făcut semn să oprească, el însă nu a oprit și a venit direct în mine cu mașina!”, a mai declarat fermierul din Greoni.

În urma incidentului, Gheorghe Ciulin s-a ales cu mâna stângă ruptă, entorsă la mâna dreaptă și glezna umflată, după ce a fost lovit cu roata mașinii.

Noi suntem în conflicte mai vechi tocmai din cauza ilegalităților pe care această firmă le produce în comuna Grădinari și nu numai! Acum și-au făcut drum ca să circule de la o parcelă la alta. Ca să ajungă la ei pe terenuri, trebuie să ocolească, pe drumurile lor agricole, așa că mai bine trec pe la noi prin pășune. Nu se fac însă drumuri de acces prin pășune, ea este strict pentru pășunat.

Problema este că în timp ce ceri să îți fie respectate drepturile, riști să fii călcat cu mașina și chiar omorât de reprezentanții firmelor străine din România, cam asta fac străinii în țara noastră!”, a declarat Gheorghe Ciulin.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Ionuțica

    Problema e complicată rau,APIA nu agreează drumuri prin parcelele declarate e adevarat, la fel de adevărat e că, dacă găsește ciulini pe pajisti tot cu sanctiuni se lasă.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei