Felix Borcean răspunde acuzelor: „Tot ceea ce am făcut noi până în prezent este absolut legal!”

tmd-borcean

În şedinţa Consiliului Local Caransebeş de marţi, 30 mai, liderul grupului social-democrat, Florin Bogdea, a prezentat o serie de documente din care rezultă că legislativul local s-ar face vinovat de o faptă penală. Florin Bogdea a vrut să ştie de ce firma Teracon SRL ar urma să fie despăgubită cu suma de 331.000 de lei, când normal ar fi fost ca societatea respectivă să nu primească niciun ban şi să piardă şi un teren aflat în proprietatea municipiului.

Liderul grupului PSD a susţinut că aleşii locali nu au fost informaţi asupra situaţiei şi că, de fapt, cu toţii, inclusiv aleşii din mandatul trecut, au fost induşi în eroare atunci când au votat.

Altfel spus, în anul 2008 între Primărie şi firma Teracon SRL, care intenţiona să deschidă o investiţie în Caransebeş, s-a semnat un contract privind vânzarea unui teren. În document se stipula că dacă în termen de doi ani Teracon nu demara afacerea, urma să piardă şi banii cu care achitase terenul respectiv, adică 331.000 de lei, şi terenul, care revenea în patrimoniul oraşului. Chiar dacă în 2010 nu se făcuse niciun pas în vederea demarării investiţiei, lucrurile au rămas aşa până în luna iulie 2015, când s-a semnat un act adiţional prin care se prelungea cu doi ani, respectiv până în iulie anul acesta, termenul de demarare a investiţiei.

Cum însă, între timp, societatea TMD Friction a solicitat un teren în vederea extinderii, iar vizată era tocmai suprafaţa în cauză, primarul Felix Borcean a decis să o scoată la licitaţie, caz în care trebuia să achite firmei Teracon cei 331.000 de lei cu care aceasta cumpărase respectivul teren.

modelmic

Florin Bogdea a spus că s-au făcut ilegalităţi cu respectiva suprafaţă de teren, afirmaţie la care Felix Borcean i-a răspuns că, la vremea respectivă, viceprimar era actualul preşedinte al PSD Caransebeş, Ilie Iova.

După şedinţă, primarul Felix Borcean şi-a prezentat punctul de vedere. „În opinia mea, a fost un monolog, am observat şi desfăşurarea de forţe cu cameramani aduşi pentru a se glorifica domnul consilier Bogdea, şi mie aceasta mi s-a părut o tentativă de preluare a puterii în Partidul Social Democrat, Filiala Caransebeş, pentru că ceea ce afirmă domnul consilier nu este altceva decât o incriminare şi a actualului preşedinte al PSD Caransebeş. Practic, aceste lucruri, legale sau ilegale, s-au făcut din anul 2008 şi până în prezent, dar legalitatea sau ilegalitatea lor nu se poate demonstra în niciun caz în Consiliul local. Din punctul meu de vedere, tot ce am făcut noi până în prezent este absolut legal, bazat pe acte, cu consultarea juriştilor, cu parafa notarului”.

Edilul a mai precizat că în urma acestei operaţiuni Primăria Caransebeş nu a pierdut absolut nimic. „Dacă este ilegală situaţia, noi am adus-o la o stare de normalitate, iar dacă totul a fost legal, nu văd de ce ar mai fi comentarii. Singurul lucru pe care noi ni l-am dorit a fost acela de a veni în sprijinul celui mai puternic şi serios investitor din Caransebeş, prin scoaterea la licitaţie a acestui teren fără a mai parcurge o procedură destul de îndelungată, care nu ar fi fost în beneficiul acestei societăţi, Primăria şi Consiliul Local fiind parteneri loiali ai acesteia”, a mai spus Felix Borcean.

Felix Borcean a ţinut să precizeze că terenul respectiv, la care a făcut referire liderul grupului social-democrat din Consiliul local, este deja în proprietatea municipiului Caransebeş, urmând ca el să fie scos la licitaţie, şi nu vândut direct. „Dacă societatea TMD îşi doreşte atât de mult acest teren, înseamnă că va şi licita pe măsura interesului pe care îl are pentru această suprafaţă, astfel că nu văd cum Primăria ar putea fi prejudiciată, ba, dimpotrivă, ar trebui să fim chiar pe plus”, a adăugat edilul municipiului.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei