Felix Borcean: în politică niciodată înseamnă doar așa…din când în când!

117305304_214194040035669_586965486247111443_n

La ora când scriu aceste rânduri trecerea edilului din Caransebeș, Felix Borcean, în rândul social democraților cărășeni este deja un lucru cert. Ar fi făcut pasul încă de pe vremea când la conducerea organizației Caraș-Severin era Luminița Jivan, dar ceva-ceva nu s-a legat.
Părăsit de liberali, Felix Borcean e primit, în sfârșit, cu brațele deschise în „familia iubitoare“ a PSD, pe care o hulea deunăzi. Poate unii au uitat, dar noi, jurnaliștii ne amintim cu drag de perioada în care spunea acel hotărât NICIODATĂ, referitor la trecerea sa în tabăra social- democraților.

Cum s-a ajuns aici? Nimic mai simplu: a câștigat încrederea fostului edil Marcel Vela, pe care l-a amăgit cu promisiuni; a bătut în lung și-n lat toate străduțele orașului, promițând tuturor continuarea parcursului european al urbei; a promis bani europeni pentru continuarea lucrărilor începute de cel ce a condus destinele gugulanilor timp de 3 mandate, ba mai mult, a plusat cu un Aquapark la Șesu Roșu…

Dar cum la noi toate promisiunile sunt valabile până te vezi cu sacii-n căruță, și Felix Borcean a procedat la fel. Odată instalat în fotoliul de primar al Caransebeșului, s-a și văzut „stăpânul inelelor“ și a început să se răzvrătească tocmai împotriva celui care i-a pus bastonul de mareșal în raniță.

Rezultatele se văd acum, după 4 ani, când proiectele europene sunt doar o iluzie, când Parchetul cercetează minunea de la sinagogă unde a plouat cu pavele, despre care edilul nu a avut habar, când al doilea oraș ca mărime a județului se transformă parcă într-o comună condusă de un primar de comună, fără viziune, fără interes pentru oraș, fără deschidere față de cetățeni și de ce să nu recunosc, și față de presă. Avem noi „presarii“ așa un obicei prost de a pune întrebări, majoritatea incomode. Deh, deformație profesională.

Borcean a mizat mult pe un prieten și colaborator apropiat, managerul Spitalului Municipal, care, ce să vezi, l-a părăsit chiar înainte de alegeri și l-a lăsat cu ochi-n soare.
Tentativele edilului de a trece în tabăra PSD-istă sunt mai vechi, asta să vă fie clar. Încă de pe vremea când la cârma filialei județene se afla Luminița Jivan, dar a fost tratat cu refuz sau cu… candoare. În compensație, a declarat că niciodată, dar niciodată, nu se va alia cu „ciuma roșie“ cum e numită astăzi stânga.

Și ce să vezi, cei pe care îi hulea până mai ieri au devenit brusc simpatici și frecventabili, iar Felix Borcean cred că ar face orice pentru un nou mandat. Mă întreb de ce și-l dorește? Proiecte europene nu prea are, viziune pentru un parcurs european al orașului nici atât, poate doar niște concursuri trucate pe la primărie, ori niște afaceri din care să se poată ciupi ceva pentru zile negre. Nimic de viitor, nimic din ce ar fi putut să fie sau să facă.

Divorțul de liberali i-a adus doar necazuri, iar lupta cu aceștia și cu cel care l-a propulsat pe o traiectorie ce se anunța frumoasă, s-a transformat într-un mare fâs din care au de pierdut doar gugulanii. E păcat că de 30 de ani luptele interne și interesele personale sunt puse înaintea intereselor cetățeanului. Sătul de minciuni, de trădări, de traseism politic, acesta își pune bocceluța-n băț și pleacă încotro vede cu ochii.

Caransebeșul merită altceva; gugulanii au nevoie de un primar care să vrea și să poată să facă ceva pentru ei, nu doar pentru el. Poate văd eu lucrurile altfel decât alții, dar cred că de așa ceva este nevoie, nu de un individ care să se ocupe de lucruri mărunte, care să nu vadă dincolo de granițele urbei, care să iubească orașul faptic, nu doar declarativ.
Până la urmă electoratul este cel care va decide ce crede că e mai bine pentru oraș și pentru orășeni: viziune, deschidere, speranță la o viață mai bună, sau mărunțișuri.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Petru suliman

    Când a ajuns primar de Caransebeș..invatătorul,Felix Borcean,era trup și suflet de.. DREAPTA.. parcă…LIBERAL.??!…Acum certinduse cu Vela …dar prinzând gustul de putere, ban si combinații politice.. este de …STINGA..!! …Cum poți să ai două doctrine total opuse in ..cap ..și mai spui că ai dat lecții de .. morală la ..copii.
    ??! ..Ori este de ..noaptea.. minții ,ori..caracterul este pe ..~minus ~..la ..apelul conștiinței … față de. ..Alegători.. M-aș mira. că alegătorii de pe Sebeș la viitoarele alegeri să accepte o așa ..MOJICIE…Vorba lui C.T.Popescu….,, adio funcții de demnitate publică..Ți-ai dat autogol” ..Restul comentariilor sunt.. superflue..

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei