Felix Borcean mută strategic pentru viitorul său politic! Și-a trimis antemergătorii Rogovan și Curelea la USR!

usr caransebes

Situația tensionată pe care o traversează primarul de Caransebeș, Felix Borcean, în cadrul organizației municipale PNL și recentul scandal sexual declanșat de fostul manager al Spitalului Municipal din Caransebeș, Mihaela Popovici, în care numele edilului Borcean (se pare un soi de Borcea dar la nivel administrativ) a umplut presa locală, regională și națională la final de 2018. Pentru Felix, gugulanul Number One al orașului de pe Timiș și Sebeș, zilele în PNL păreau numărate, cel puțin asta spuneau mulți dintre cunoscătorii fenomenului politic, fiind luate în calcul și sms-urile transmise „cuvoasei” Mihaela, în care primarul ales îi dedica o serie de pasaje „de suflet” liderului cărășean liberal, Marcel Vela, unele greu de reprodus chiar și pentru spațiul online.

Dat de gol, vizavi de sentimentele ce i le poartă liderului cu care s-a afișat la braț în campania electorală din 2016 la alegerile locale din Caransebeș, Borcean trebuia să gândească, sub presiunea timpului, o strategie politică menită să îi confere viitor. S-o recunoaștem, Felix B., ce-i drept, după domnul Baumgartner, și-a câștigat o doză mare de notorietate ca urmare a acestor „dezvăluiri de cearșaf”. Când s-ar mai fi vorbit în atâtea și atâtea emisiuni la B1 TV de Felix Borcean, dacă n-ar fi existat Miha Popovici? Căci despre marile sale realizări în plan administrativ… nu prea s-au înghesuit să-l pomenească naționalii.

Iar dacă declarațiile oferite de Felix Borcean de-a lungul timpului au fost de cele mai multe ori vădit anti – PSD (mai puțin când a tratat cu Mocioalcă pentru nominalizarea Mihaelei Popovici ca manager la SMUC) și a stângii politice, soluția (de compromis?) a rămas pare-se Uniunea Salvați România, USR-ul, exact partidul neaoșelor românce Clotilde și Cosette, acolo unde Felix Borcean și-a trimis antemergătorii să înceapă lucrul, cât timp domnia sa mai zăbovește prin mișcarea lui Brătianu. Același PNL, de care, pentru moment, Borcean este legat ca urmare a alegerii sale pe lista acestui partid. Iar retragerea sprijinului politic de către decidenți l-ar lăsa pe Felix cu „dinaintea goală”, cum i-ar spune Mocioalcă.

Cine sunt cei mai apropiați prieteni ai lui Felix în Caransebeș? Flavius Rogovan și Dragoș Curelea! Ei bine, chiar acești domni asigură conducerea noii filiale USR Caransebeș, salutată la înființare de cvasinecunoscuta conducere USR Caraș-Severin. Și aici ar mai fi de comentat ceva. Dacă până acum USR Caraș-Severin nu ieșea în evidență printr-un nume important la vârful acestei organizații, cu siguranță după prognozata sosire a sexy-edilului la această formațiune, lucrurile pot sta cu totul altfel. Războiul pe dreapta eșicherului politic cărășean, ar fi din acel moment, fără doar și poate Vela – Borcean, iar dacă o studiem la modul intrinsec, autorul mișcării strategice USR Caransebeș, ar putea fi un nume care pentru moment ne scapă, dar care are ca scop final al uneltirii slăbirea PNL-ului la viitoarele alegeri.

Practic acest text nu dorește cu nimic mai mult decât să constituie o explicație pe fond a recentului comunicat oferit de USR Caraș-Severin, prin care acesta ne transmite că, cităm: „USR crește! Bine ai venit, USR Caransebeș!

Ne-am adunat în jurul lui Dragalina, simbol al orașului și al luptei pentru un viitor mai bun. Suntem încrezători că politica românească poate arăta altfel.
USR își deschide porțile la Caransebeș. Vino alături de noi!
România a fost făcută din oameni care nu au stat deoparte! Membrii fondatori l-au ales ca președinte pe Dragoș Curelea, structura de conducere fiind completată de Flavius Rogovan-vicepreședinte și Alexandra Gavrilă-membră în Biroul Local al filialei. USR Caransebeș își deschide porțile pentru toți cei interesați de o altfel de politică”, am încheiat citatul. Personal n-aș zăbovi prea mult spre a analiza textul electoral și zicerea „o altfel de politică”.

În ultimul sfert de secol politic din România, această formulă a devenit una atât de uzitată în spațiul public, încât la ora asta, pentru urechile electoratului sună ca și celebra băsesciană „Afară plouă…”.

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Radu

  Domnul Taban: un Merlin razboinic, vrajitor si poet. :) Mai mult poet decat vrajitor :)

  Cum le stie el pe toate, mai bine decat “mama lu’ omida” :)

 2. elena

  Despre PSD numai de bine …. ca tara merge struna…avem drumuri in judet beton, avem autostrazi super , puterea de cumparare a romanului e mai tare decat cea din Africa (ca in Europa nu ne putem compara cu nimeni) si domnul Taban da doar in PNL . Nu e frumos domnule ….unde este impartialitatea presei ?????? Nimeni nu vorbeste de realizarile acestei guvernari in judetul nostru de catre conducerea acestui judet, de la conducerea consiliului judetean , la prefectura , la serviciul de drumuri judetene s.a.m.d. Astfel de analize nu faceti????

  1. zero

   Eee… dacă tăiţelu’ şi Felix ar avea câta minte de profesor universitar (ca şi Robu la Timişoara) poate ar evolua altfel lucrurile.
   Însă cum unul umblă după tăiţei … iar altul umblă după femei …
   Nici pe vremea lui Câmpeanu, cel cu sprâncenele pensate, nu era peneleul mai breaz.
   Doar penele şi … leul :)

 3. Gibrian

  Ti se pare tie ca nu s-a scris despre problemele drumurilor judetene, mai draga cucoana. Plus alte subiecte. Citeste presa tot timpul, adica zilnic, nu doar cand se scrie despre preferatul dumitale, Felix cel Mumos. Sau matale iti plac laudele pe care i le aduc alte ziare. Sa fi sanatoasa.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei