Expoziție de costume populare, de sărbătoarea iubirii, la Casa de Căsătorii din Reșița

ex

Casa de Căsătorii din Reșița se află de ieri sub semnul autenticității, cei care îi trec pragul având ocazia să vadă o inedită expoziție de costume populare în cadrul unui proiect al Primăria Reșița realizat împreună cu Ansamblul folcloric Bârzava. Prin acest proiect se dorește păstrarea unei valori unice fundamentale, și anume, tradiția populară.

 

Expoziția de costume populare a demarat cu două acțiuni ce s-au derulat în centrul civic al municipiului și în Parcul Tricolorului, unde tinerii din Ansamblu, cu ocazia zilei de Dragobete, dar și a inaugurării expoziției au avut un moment artistic și și-au arătat dragostea în cel mai autentic mod.

289b62d5-2b7a-4c29-b00a-912098c679a3

,,Dorim ca tinerii noștri să-și amintească cu drag de cum au trăit părinții și bunicii lor”, ne-a mărturisit coordonatorul Ansamblului folcloric ,,Bârzava”, Maria Aghescu.

Primăria Reșița dorește promovarea producătorilor autohtoni și astfel le oferă oportunitatea de a-și expune creațiile, iar doritorii le pot achiziționa. Tinerii ce se vor căsători la casa de cununii pot organiza o ședință foto în decorul pregătit de organizatori.

c97bfe08-b713-4692-aad8-33150cd4b765

Proiectul Primăriei Reșița a adus laolaltă creatori exclusiv din Banatul Montan, precum: Reșița, Câlnic, Verendin, Teregova, a căror costume, lucrate până la ultimul detaliu în atelierele lor, pot fi admirate de iubitorii de port popular.

Programul de vizitare al acestei expoziții permanente este în zilele în care se desfășoară evenimente la casa de cununii, dar și în zilele în care se vor organiza acțiuni deosebite în centrul civic.

33703ac7-6fbb-4ad9-9716-ad613929cd92

 

,,Doresc să le mulțumesc organizatorilor, colegilor mei din primărie, doamnei Maria Aghescu, domnului Dan Mirea, care a dorit să se implice în acest proiect, deoarece obiectivul nostru este exact promovarea costumului tradițional românesc”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Reșița, Mădălina Chiosa.

 

 

Codrina RAICA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei