Explozie la Oravița, în urma unei acumulări de gaze! O persoană a fost rănită!

 modelmic

O persoană a fost rănită în urma unei explozii urmate de un incendiu ce a avut loc în Oravița. Conform primelor informații, se pare că explozia ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze. Victima a fost transportată la Spitalul din Oravița. 

Pompierii militari orăvițeni au intervenit astăzi pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la o casă din localitatea Oravița, în urma unei explozii cauzate de o acumulare de gaze provenite de la o butelie. În urma evenimentului o persoană a fost rănită, suferind arsuri de gradul I și II”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin, Elena Tarla.

19181699_1330873380366237_318287976_o

Pentru a preveni astfel de evenimente nefericite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” al judeţului Caraş-Severin recomandă respectarea unor reguli de bază privind exploatarea buteliilor GPL: folosirea buteliilor numai în poziție verticală; folosirea de racorduri flexibile sau furtunuri sub presiune din cauciuc standardizate, nedeformate și fără fisuri pentru montarea buteliilor la consumator; aprinderea focului respectând principiul „gaz pe flacără”, întâi se aprinde flacăra, apoi se deschide robinetul de gaze; verificarea etanșeității sistemului butelie-regulator-furtun(racord)-consumator; păstrarea și folosirea buteliilor departe de sursele de căldură ori de acțiunea directă a razelor solare; folosirea de furtunuri de racordare omologate pentru gaze, fixate corespunzător.

19181913_1330873463699562_2054308349_o

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Explozie cu urmări dramatice în vestul țării!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei