Eroii români, comemoraţi în Ungaria de Consulatul General al României la Gyula

modelmic

La data de 21 mai 2015, Consulatul General al României, reprezentat prin domnul Florin Trandafir Vasiloni, consul general,  a organizat, cu ocazia “Zilei Eroilor”,  în locaţii din cadrul circumpscripţiei consulare de care răspunde,  ceremonii de cinstire a memoriei eroilor români.

Ceremoniile au inclus slujbe religioase şi depuneri de coroane de flori. Asistenţa religioasă a fost asigurată de către părintele Cosmin Pop, preot la Parohia Jaca, (judetul Hajdu-Bihar), delegat al PS Siluan, episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria,

În oraşul Debrecen au fost depuse coroane la monumentul ostaşului roman, denumit în limbaj popular “Fecioara alba”, monument aflat în Piaţa Bocskai, din centrul municipiului. La eveniment a participat, în calitate de reprezentant al Primăriei Debrecen, domnul dr. Fauszt Zoltan, secretar adjunct  al primăriei locale, în numele căreia a depus o coroană comemorativă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157653179651206″]

În continuare, cei prezenți s-au deplasat la cimitirul municipal din Debrecen, unde la “Monumentul ostaşului român căzut la datorie”, situat în “Sectorul românesc” al cimitirului,  au fost depuse coroane si de asemenea ţinut un moment de reculegere.

Ulterior acestora, delegaţia Consulatului General al României la Gyula s-a deplasat în oraşul Hajdúböszörmeny, unde au fost primiţi de către viceprimarul Sores Istvan, La ceremonia desfăşurată în “Cimitirul soldatului român”, au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, poliţiei precum şi media locală. Au fost depuse coroane la ambele monumente aflate în aceeaşi incintă.

Cu ocazia depunerilor de coroane, la toate monumentele au fost efectuate servicii religioase de comemorare de către părintele Cosmin Pop.

Alexandra JURCA

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei