(E)„Mi-e jenă că trebuie să fac campanie electorală într-o astfel de perioadă“ – Eugen Cismăneanțu

a

Prezent la emisiunea Reper24 live, candidatul Partidului Mișcarea Populară – PMP Eugen Cismăneanțu, o persoană recunoscută pentru faptul că spune lucrurilor pe nume și nu ascunde mizeria sub preș, a recunoscut faptul că din această cauză a avut și pierderi politice:

„Acesta a fost și unul din motivele pentru care, câteodată, mai ai și de pierdut din punct de vedere politic; pierzi o luptă, dar nu pierzi războiul. În momentul în care spui lucrurilor pe nume, fără menajamente și fără intenția de a ataca pe cineva, ești sancționat, ești denigrat și așa mai departe. Trebuie să recunosc că în această perioadă lucrurile sunt atât de complicate și atât de fluide, încât îmi vine foarte greu să fac o campanie electorală politică. Cred că fiecare dintre noi, înainte de a fi oameni politici, ar trebui să ne gândim la semenii noștri. Și pentru că trecem printr-o perioadă extraordinar de complicată, o perioadă prin care nu am mai trecut niciunul dintre noi (și aici fac referire la această situație pandemică), îmi este foarte greu să vin în fața electoratului când știu că nu este interesat de politică, de răfuieli politice, de schimburi de idei doar de dragul ideilor, așa cum până acum s-a întâmplat“.

„Observați foarte bine dacă ieșiți pe stradă, oameni triști, oameni debusolați, iar politicienii (și nu mă refer doar la un partid anume), în general clasa politică în general, parcă ne-am denaturat ca oameni. Nu ne mai gândim la problemele prin care trec cetățenii, să fim aproape de ei, că sunt copii care la această oră nu au ce pune pe masă, că mulți dintre ei se culcă seara flămânzi. Sunt copii care merg desculți, sunt copii cărora statul nu le asigură acces la educație, sunt bătrâni care nu-și permit o mască, sunt oameni cu probleme, probleme și iar probleme…“.

“Înainte de a fi politician ești om; iar dacă ești om și nu-ți pasă de semenul tău, ajungem în situații în care tolerăm impostura, corupția, (pentru că încă există corupție în toate sistemele din România), ajungem să nu ne mai pese de semenul nostru. Ne pasă de noi, de bunăstarea noastră și de aceea România a ajuns în situația în care se găsește acum. Am ajuns să nu ne iubim și nu ne respectăm tradițiile; nu ne mai iubim țara și o facem doar la modul declarativ. Nu îți poți iubi țara dacă nu iubești cetățenii ei, dacă nu ai un sentiment de empatie față de aproapele tău. Acestea sunt primele lucruri pe care noi, politicienii, ar trebui să le vedem la noi clasa politică. În presă, în mass-media în general nu se promovează altceva decât ură, dezbinare și epatarea unor personalități care și-au crescut averile ilicit și vin să ne dea lecții de bună morală“.

Eugen Cismăneanțu, fost primar al orașului Bocșa, candidează din partea Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de senator în Circumscripția Electorală 11 Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Petru Suliman

    Cum vad eu dacă mai tine mult campania de parlamentari, alții decât cei 300 a.. lui.. Base’ de la referendum, doritorii de fotolii, ar fi capabili să-mi toarne asfalt și în bucătărie. Ce copii flămânzi, ce mame neimblânzite, cu soții la muncă în străinătate, ce lapte și… miere..Țineți-o așa.. ~turat~ în minciună, nerușinare, vorbe fără acoperire, nu am spus fapte, și apoi ne miram că e vai de mama noastră. Chiar, peștele se impute de la cap?? A voi sunteți doar,, fruncea”. Vai și amar de politica voastră de.. cartier.. De ce mă injurati??! E… efect de.. bumerang.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei