Elevii cărășeni sunt invitați la concurs! În limba franceză

modelmic

Elevii cărășeni sunt invitați la concurs. De către Biblioteca Județeană Paul Iorgovici din Reșița. Este vorba despre tradiționalul concurs de creație literară și artistică în limba franceză „Dis-moi dix mots sous toutes les formes”, organizat în cadrul Săptămânii Limbii Franceze și a Francofoniei 2019.

În fiecare an,  Organizația Internațională a Francofoniei și partenerii francofoni aleg zece cuvinte pentru a ilustra un mesaj despre limba franceză. Ediția din acest an are ca temă scrisul, sub diferitele sale forme. Cele zece cuvinte alese să ilustreze tematica anului sunt: arabesque, composer, coquille, cursif/ive, gribouillis, logogramme, phylactère, rébus, signe, tracé.

Concursul se adresează în principal elevilor din învățământul gimnazial sau liceal, dar, fiind bibliotecă publică, suntem deschiși tuturor iubitorilor de limba franceză, indiferent de vârstă.

Participanții sunt provocați să își folosească creativitatea, cunoștințele de limba franceză și, pornind de la cele zece cuvinte, să realizeze un text literar scurt (poezie, proză, eseu, teatru etc.), un filmuleț sau o lucrare plastică (desen, pictură, grafică, sculptură, colaj, modelaj etc.)

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail contact@bjcs.ro sau pot fi depuse la Secția Franceză, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 30”, explică Clara Maria Constantin, directorul Bibliotecii Județene Paul Iorgovici.

Premierea celor mai reușite lucrări va avea loc în cadrul unei manifestări la o dată care va fi anunțată ulterior. Toate lucrările literare vor fi publicate într-o broșură ce va fi editată în colaborare cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, la Editura Gheorghe Magas.

Regulamentul concursului:

  • Lucrările pot fi individuale sau colective;
  • Este obligatorie folosirea a minimum 3 din cele 10 cuvinte propuse;
  • Poemul trebuie să conţină între 4 şi 10 versuri, iar lucrările în proză cel mult 1 pagină A4 scrisă de mână sau ¾  pagină redactată la calculator; dacă alegeți arta plastică, fiecare lucrare va  exprima câte un cuvânt din cele propuse.
  • Lucrările trebuie să fie originale, este exclusă copierea de pe internet!
  • Participanţii se angajează să accepte orice publicare, lectură sau expunere a acestora;
  • La lucrare se vor adăuga următoarele date: nume, prenume, vârstă, clasă, adresă poştală, adresă de e-mail, număr de telefon, numele şcolii, prof. coordonator;

Termenul limită de trimitere a lucrărilor : 12 aprilie 2019.

Concursul este organizat în colaborare cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Asociația de Prietenie Caraș-Severin – Franța și cu sprijinul Inspectoratului Județean Școlar Caraș-Severin.

foto: lesulis.fr

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei