(E) Valentin Boșneac: Cererile lui Dumnezeu către poporul încercat

bo;neac

Candidatul ARN Caraș-Severin pentru Camera Deputaților, Valentin Samuel Boșneac, crede că pentru a ieși din criza care s-a abătut peste lumea în care trăim este nevoie de o reîntoarcere a omenirii către divinitate, într-un mod cât mai conștient. Tocmai de aceea candidatul noului partid reamintește creștinilor cererile lui Dumnezeu către poporul încercat:

2 Cronici 7:13, 14 „…când voi trimite ciuma în poporul Meu: dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri , se va ruga și va căuta fața Mea, și se va abate de la căile lui rele –  îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și-i voi tămădui țara”

Întotdeauna când omenirea s-a abătut de la căile lui Dumnezeu, Dumnezeu a luat măsuri de pedepsire, pentru îndreptare spre binele poporului. Iată ce cere Dumnezeu, când I se arată lui Solomon, pentru iertarea pedepsei:

-Smerire. Smerenia este renunțarea totală la pretenția față de sine. Mântuitorul a spus: „Învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima…”

-Rugăciune. Dumnezeu cere oameni neprihăniți care să mijlocească în rugăciune pentru popor.

-Căutarea feței lui Dumnezeu. Aceasta însemnează ca în toate mai întâi să-L căutăm pe El.

-Abatere de la căile rele și îndreptare pe Calea cea bună, trasată de Dumnezeu în Biblie

 Dacă poporul îndeplinește de bună voie cerințele Domnului, atunci El ne asigură că:

-Ne ascultă din ceruri

-Iartă păcatul, și

-Vindecă țara.

Dumnezeu este întotdeauna credincios făgăduințelor Sale. Deci dacă noi, poporul disciplinat sub pedepsele Sale, vom îndeplini cererile Sale, atunci și El se obligă să ne rezolve dorințele – Slavă Lui!”

Democrația creștină este o ideologie ce urmărește să aplice principiile creștine în viața publică. În practică, democrația creștină este, adesea, considerată a fi de centru-dreapta pe probleme culturale, sociale și morale (conservatorism social) și este considerată de centru-stânga în ceea ce privește problemele economice și de muncă, drepturile civile și politica externă, precum și mediul, pledând pentru o economie socială de piață în domeniul economic (cu economie de trecere spre social-democrație, ce se bazează pe morala de familie).

Redacția

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei