(E) „O funcție nu trebuie să ne influențeze caracterul“, afirmă Eugen Cismăneanțu PMP

aa

Schimbarea mentalității fiecăruia dintre noi, politicieni sau alegători, este dilema asupra căreia s-a oprit și Eugen Cismăneanțu – candidat PMP pentru Senatul României, în cadrul emisiunii Reper24 live. Referitor la acest aspect, Eugen Cismăneanțu a declarat:

„Fiecare dintre noi suntem oameni simpli, sau ar trebui să fim oameni simpli. O funcție nu ne diferențiază caracterul și trebuie să înțelegem că toate funcțiile sunt trecătoare. Pornind de la această idee nu aș putea să spun altceva decât că schimbarea stă în noi; de la noi pornesc schimbările, de la forța pe care o avem prin acea ștampilă. Priviți ce se întâmplă în America: puterea votului este extrem de mare. Dacă nu vom înțelege să ne prezentăm într-un număr cât mai mare la vot, dacă nu vom înțelege să dăm un vot pe anumite „atenții“, atenții care se termină într-o zi, două, cinci și suferim 4 ani de zile. Dacă înțelegem că votul, pe care noi îl avem asigurat prin Constituția României, îl dăm unor persoane care nu neapărat trebuie să fie cunoscute, sau să aibă o experiență administrativă vastă în Parlament dar care au o calitate mai puțin văzută: aceea de a fi oameni și de a se gândi în primul rând la semenii lor. Nu am avut până acum politicieni a căror muncă să se vadă în bunăstarea cetățenilor.

Așteptăm de 30 de ani o schimbare; așteptăm de 30 de ani să circulăm pe drumuri rapide și sigure; așteptăm de 30 de ani un sistem de sănătate măcar asemeni celui din Ungaria dacă nu ca cel al altor țări europene mai dezvoltate; așteptăm o educație centrată pe elev; așteptăm și așteptăm și așteptăm. Așteptăm de 30 de ani. Este momentul în care ar trebui să gândim foarte bine să ieșim la vot. Dacă observați, cea mai mare parte a populației României, în momentul de față nu iasă la vot, pentru că merg pe principiul „Oricum votul nostru nu contează“, „Oricum tot ei se aleg“, „La vremuri noi, tot ei sunt“. Fără să ieșim la vot, fără să ne implicăm în procesul electoral, nu putem avea pretenția să ne fie mai bine. Nu putem schimba nimic fără o selecție a candidaților. Aș vrea ca alegătorul să ne treacă pe toți printr-un filtru și să observe cine ar putea să reprezinte județul nostru mai bine în Senatul României, în Parlamentul României, în primării, în Consilii Județene și așa mai departe. Dacă nu vom face lucrul acesta și dacă nu va începe schimbarea de la noi, dacă ne vom complace în această situație la nesfârșit, lucrurile nu se vor schimba.

Avem nevoie de o Lege a Sănătății; Partidul Mișcarea Populară este partidul care vine cu soluții. Avem 85% din candidații noștri la alegerile parlamentare, oameni care nu au mai făcut politică, sunt oameni curați. Avem de asemenea oameni, în Mișcarea Populară, candidați care au mai trecut prin niște funcții și au și o experiență legislativă. Ce înseamnă această experiență legislativă? Este nevoie de o cunoaștere, de un strop de experiență, pentru că există o tehnică legislativă, există niște proceduri, niște cutume care trebuiesc respectate în parlamentul României. În același timp trebuie să trimitem oameni în Parlamentul României, oameni cărora să le pese de județul Caraș-Severin, de cetățenii din fiecare oraș și mai ales de cetățenii din fiecare comună, din satele județului Caraș-Severin“.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei