(E) Deputatul Ion Spânu face o sinteză a celor „9 luni de bălmăjeală PNL-istă!”

is

Deputat Pro România Caraș-Severin, Ion Spânu sintetizează perioada celor 9 luni de bălmăjeală PNL-istă”

„Cu puține zile înainte de deschiderea urnelor pentru alegerile parlamentare și, foarte probabil, cu la fel de puține zile înainte de o închidere totală a României, care, deși negată vehement de autorități, prinde contur din ce în ce mai puternic, este momentul oportun să facem o mică recapitulate a „realizărilor PNL” din ultima perioadă. Sau „perioadă”, așa cum, zilnic, ne învață cum se pronunță Președintele României. Și, pentru a nu fi acuzați de subiectivism, îi vom lăsa să se exprime pe înșiși membrii acestui partid.  

Despre economia românească

Declarație Florin Cîțu – Noiembrie 2020

„România a avut, în termeni reali, o creştere economică în trimestrul trei din 2020 de 5,6%, faţă de trimestrul precedent”.

Estimări Banca Mondială – Noiembrie 2020

„Economia României va înregistra o scădere de 5,7% în 2020 și un deficit fiscal de 9,1% din Produsul Intern Brut”

Despre susținerea agriculturii românești

Declarație Ludovic Orban – Septembrie 2020

„Ce se poate face în România putem produce în România şi trebuie să producem în România în mod competitiv, indiferent dacă este rezultatul unei iniţiative economice a unui întreprinzător român sau dacă este o investiţie străină care este realizată de un investitor străin”.

Declarație Klaus Iohannis – Noiembrie 2020

„Sunt necesare măsuri în plan naţional: şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public, şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21.00, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile trebuie interzise, târgurile şi pieţele închise, portul măştii trebuie să fie obligatoriu peste tot în ţară”

Despre mărirea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020

2019 – Legea 127/2019 – Parlamentul României

„(1)Valoarea punctului de referință prevăzută la art. 85 alin. (1) reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie și nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislația anterioară, respectiv 25.(2)Valorile punctului de pensie sunt următoarele:a)la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;b ) la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei; c)la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei”

2020 – Ordonanță de urgență  – Guvernul României

„Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei”.

Despre cele 80 de miliarde de euro negociate cu Uniunea Europeană

Declarație Klaus Iohannis – Octombrie 2020

„În urma unor negocieri dificile am obținut 80 de miliarde de euro. Acest plan trebuie aprobat de CE până în luna aprilie anul viitor. Toate aceste proiecte vor avea consecințe benefice palpabile pentru români”

În realitate, România a pierdut:

-circa 2 miliarde de euro nerambursabile pe facilitatea de Tranziție Justă

-câteva sute de milioane de euro nerambursabile pe politica de dezvoltare rurală

-câteva sute de milioane de euro nerambursabile în domeniul sanitar

Despre izoletele românești

Declarație Ludovic Orban – Martie 2020

“Felicit Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, ROMARM-ul şi Stimpex să introducă în fabricaţie izolete, care sunt atât de necesare în situaţia epidemiei de coronavirus pentru transportarea bolnavilor sau transportarea persoanelor în condiţii de izolare perfectă. Capacitatea de producţie a izoletelor va creşte şi în ceea ce ne priveşte vom achiziţiona, atât prin ONAC, prin Ministerul Apărării şi prin alte entităţi ale statului, aceste produse pentru a le pune rapid la dispoziţia ambulanţelor, la dispoziţia spitalelor pentru a putea fi utilizate cât mai rapid”

Declarație Raed Arafat – Iulie 2020

„Izoleta nu mai este obligatorie, pentru că nu avem. Ne-ar trebui sute de izolete sau zeci de izolete într-un oraș ca să putem transporta pe toți. Nu putem aștepta după izoletă. Nici în alte țări nu o folosesc, s-a folosit la început, când erau cazurile puține”

Despre instaurarea stării de urgență

Klaus Iohannis: Decret nr. 195 din 16 martie 2020

Președintele României decretează: Articolul 1. Se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României pe o durată de 30 de zile.

Curtea Constituțională a României – Mai 2020

OUG privind starea de urgență, neconstituțională în ansamblul său.

 Despre numărul de decese provocate de Covid-19

 Declarație Klaus Iohannis – Noiembrie 2020

“Ambiția autorităților este să fie cu un pas înaintea pandemiei”

Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) – Septembrie 2020 

„România este primul locî n Europa în ce privește rata deceselor provocate de Covid-19 la 100.000 de locuitori”.

Despre vaccinarea anti-COVID

Nelu Tătaru – Octombrie 2020

„Prima tranșă anti-Covid ajunge în România în decembrie, în ianuarie începe vaccinarea”.

 Nelu Tătaru – Noiembrie 2020

„Nimeni nu știe sigur când vor veni tranșele anti-Covid”,  Ion Spânu – Deputat PRO România.

 

Redacția 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei