(E) Andrei Plujar: Guvernul plătește 10 miliarde de lei pentru pensii speciale! Eforturile USR de eliminare a acestora, blocate de PSD și PNL!

modelmic

Parlamentarii USR s-au luptat timp de patru ani pentru eliminarea pensiilor speciale, fiind în tot acest timp blocați de PSD și PNL, motiv pentru care anul acesta în plină pandemie, Guvernul va plăti 10 miliarde de lei pentru pensii speciale, atrage atenția Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin și candidat al alianței USR PLUS pentru Camera Deputaților. Acesta este și motivul pentru care senatorii și deputații USR au anunțat că își vor da demisia din Parlament înainte de finalul mandatului, pentru ca statul român să nu fie obligat să le plătească pensii speciale.

Se tot spune că românul are memorie scurtă și sunt convins că pe acest lucru se bazează PSD și PNL astăzi, când încearcă în stilul lor demagogic și ipocrit să transforme subiectul soluționării problemei pensiilor speciale într-o temă de campanie electorală.

Dar haideți să vedem, cine a introdus această lege și care a fost parcursul ei prin Parlament?

➡️ Guvernul condus de Victor Ponta, susținut în Parlament de alianța USL (PSD+PNL), a fost cel care a introdus în schemă privilegiul pensiilor speciale și a adăugat chiar câteva noi categorii. Prima lege specială a fost pentru pensiile militarilor în 2015, lege inițiată de vicepremierul Gabriel Oprea (Guvernul Ponta) și care fost adoptată fără probleme de Parlament.

➡️ A urmat o serie de legi pentru diverse categorii: parlamentari (357/2015), Curtea de Conturi (7/2016), diplomați (216/2015), funcționari parlamentari și personalul aeronautic (legea 83/2015).

➡️ Privilegiile au continuat, iar în 2017 după ce PSD a câștigat alegerile, Guvernul condus de Mihai Tudose a emis Ordonanța 59/2017 prin care se stabilea ca toate pensiile speciale, nu doar ale militarilor, să fie indexate anual, în funcție de inflație, iar dacă inflația scade, ele să rămână neschimbate.

USR a fost încă de la început un militant al eliminării acestor pensii speciale, însă cuvântul colegilor mei din Parlament a contat prea puțin având în vedere majoritățile parlamentare de astăzi. Vreme de 4 ani, s-au luptat în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale, și vreme de 4 ani PSD și PNL i-a blocat. Din această cauză, anul acesta în plină pandemie, Guvernul va plăti 10 miliarde de lei pentru pensii speciale. Gestul făcut de colegii mei este de a atrage atenția asupra minciunii și demagogiei din care unii politicieni și-au format un stil de viață!

Dragi cărășeni, tot circul mediatic se poate traduce foarte simplu: în iunie 2020, în România, beneficiau de pensii speciale 9.528 de persoane, în creştere cu 225 faţă de perioada similară a anului trecut! (Sursa: Hotnews; Casa Națională de Pensii Publice). Deciziile pentru aceste favoruri financiare pentru parlamentari au fost luate de către cei care astăzi, în plină campanie electorală, transformă spațiul public într-o mascaradă cel puțin penibilă!”, transmite Andrei Plujar, candidat al alianței USR PLUS Caraș-Severin pentru Camera Deputaților.

 

Redacția 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. imoGen

  Placa asta cu pensiile speciale o folosesc toate partidele pentru a câștiga capital electoral. De pus în aplicare, nu o pune nimeni.
  Uitați-vă la personajul din articol și luați exemplu!
  Până în urmă cu ceva timp se tot agita cu #fărăpenali, acompaniat de cei de la PNL. S-a făcut referendum, s-au cheltuit o groză de bani, iar în final nu s-a aplicat nimic.
  La fel e și cu povestea asta cu pensiile speciale.
  Un lucru care ar trebui totuși ținut minte, legat de USR, e faptul că au boicotat Referendumul pentru Familie. Asta e ce mai mare “realizare” a lor.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei